ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

8 اردیبهشت  1395

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

شکار با دوربین، در 7 محله تهران قدیم

 
 
 
 
 

 

پیش از اینکه از شکوه برباد رفتۀ تهران ناله برآریم و قبل از آنکه به نماهای زخم خورده این سرای محزون نظری افکنیم، بگذارید ابتدا به معرفی خالق این تصاویر بپردازم و از سوابق علمی و تخصصی اش برایتان بنویسم. عکاس این در و دیوارهای رنگ و رو رفته، نرده های زنگار گرفته و در و پنجره های پوسیده کسی نیست جز "عارف بروتون" هنرمند ایرانی- فرانسوی، فارغ التحصیل روابط بین المللی و علوم سیاسی از دانشگاه ژنو که علاوه بر حرفه اش سر از کار عکاسی در آورده و در جستجوی هویت و ریشه های فرهنگی نسل های پیشین خود است. او نوۀ ابوالحسن اعتصامی معمار، نقاش و خوشنویس عصر خود بود که آثارش هنوز در موزه ملی ایران نگهداری می شود. شاید علت ثبت صوری نما های قدیمی تهران نیز از همین پیش زمینه خانوادگی او ناشی می شود. او پیگیرانه در طول سه سال، حدود 400 عکس از زیبایی های دست نخورده محلات قدیمی تهران را تهیه کرد که در نوع کار تحقیقی بی نظیرند و حال در دسترس مردم، هنردوستان و تاریخ دانان قرار گرفته اند. او نسبتی نیز با پروین اعتصامی شاعر داشت.

او می گوید:

" گام اول خیابان ری، امامزاده یحیی و سرچشمه است.

گام دوم محله نظامیه سابق است که بین سرچشمه و میدان بهارستان قرار گرفته است.

گام سوم محله جمهوری یا شاه آباد قدیم است که به طرف باغ سپهسالار و خیابان هدایت کشیده شده است.
گام چهارم، خیابان سعدی از بالا تا پایین خیابان را دربردارد.

گام پنجم خیابان لاله زار است.

گام ششم از فردوسی شروع می شود تا خیابان سی تیر و خیام که سابق مرکز آن نادری و فردوسی و قوام السلطنه بوده است.

گام هفتم هم محله سنگلج است."

"عارف بروتون" چه افسوس ها می خورد که از خیابان ناصرخسرو عکسی برنداشته است. داربست های نصب شده در آنجا مانع دریافت و ثبت نورند. خیلی دوست داشت که از محله پامنار هم عکاسی می کرد. اما در آنجا نیز درجه تخریب آنچنان بالاست که عکاسی امکان پذیر نیست. حال که او در فرانسه زندگی می کند قوانین میهنش ایران را با قوانین مشابه کشور فرانسه مقایسه می کند. چرا باید به رم، پاریس و فلورانس رسیدگی شود و به تهران نشود! او در پی کمک به افزایش حضور جهانگردان و گردشگران خارجی به ایران است.

من از چهارصد عکس پاره ای محدود را در رابطه با این مطلب برگزیدم. با رعایت حق تکثیر(کپی رایت) دو راه در پیش پایم بود. یا اینکه از روی آیکون سایت، عکس ها را به اشتراک بگذارم و یا بر تصاویر، زیرنویس آدرس سایت را برچسب زنم والبته گزینه آخر را ترجیح دادم. 
آدرس سایت:

http://www.tehranimages.org/
عکاس :
Jean-Charles Brotons

برگرفته شده از فیسبوک "لادن پیرنیا"

https://www.facebook.com/ladan.pirniya


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 8 اردیبهشت

 
 

اشتراک گذاری: