گزارشی از بحران در صنعت خودروسازی ايران
فاتحين ايران خودرو
سوار بر پيكان قدرت



سفر شيمون پرز به آمريكا
يك گام تا بمباران بوشهر

    اومانيته - دوم اوت

جدال حكومتی بر سر دو گزينه به لحظات قطعی و مهم تصميم گيری نزديك ميشود : يا سركوب داخلی و رفتن به سوی مذاكره با آمريكا و خروج از بحران اقتصادی و يا مدارا با مردم و گشايش درهای مذاكره با آمريكا و خاتمه بخشيدن به محاصره اقتصادی
روزنت‌ها
امروز
پارس پژواك
رويداد
همه ايران
راديوها
آزادی
صدای ايران
بی بی سی
فرانسه

نشريات

ابرار
آزاد
اطلاعات
آفتاب يزد
انتخاب
ايران
جمهوری
چشم انداز
چيستا

راه توسعه

حيات نو
خراسان
رسالت
روز نو
كيهان
نوروز
همشهری
ماهنامه آفتاب
يك هفتم

سايت ها

اكو نيوز
ايران امروز
ايران مانيا
ايرنا
ايسنا
اديب برومند
بنياد كار
پيك ايران
تحكيم وحدت
دمكرات كردستان
راشدان
راه توده
راه كارگر
شمس
عصرنو
كار
گذرگاه
گويا
مرور
مشاركت
ملي- مذهبی
موتلفه
نامه مردم
نهضت ازادی
همصدا
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
برنامه‌ها
 
 
 
                pyknet@perso.be  

صد و هفتاد و شش نماينده مجلس انحلال 
نهضت آزادی را غيرقانونی اعلام كرده و خواهان 
 بازخوانی و رسيدگی دوباره به پرونده آنان شدند

سخنرانی زلمای خليل زاد در موسسه مطالعات خاورميانه واشنگتن




   هانيبال الخاص

نامه همسر سيامك پورزند
به دبير كميسيون حقوق بشر اسلامی

خطبه های بولتنی ائمه جمعه

                 مريضی افكار عمومی - رويداد


مصاحبه سردبير نشريه راه توده
بجای خروج از حاكميت بايد ايستاد و مبارزه را تشديد كرد


تحصن  ملی‌-مذهبی‌ها

و نهضت آزادی

مورد بحث و بررسی است

176 نماينده مجلس انحلال نهضت آزادی را

غير قانونی اعلام كرده و خواهان

بازخوانی و رسيدگی دوباره به پرونده‌ آنها شدند

اعتراض به احكامی كه برای رهبران نهضت آزادي، شخصيت‌های ملي-مذهبي و انحلال نهضت آزادی ايران بعنوان قديمي‌ترين حزب فراگير سياسي-مذهبی كشور صادر شده رو به گسترش است. علاوه بر اعتراض‌هائی كه تاكنون نهضت آزادي، شخصيت‌هاي سياسي، احزاب سياسی قديم و جديد كشور نسبت به اين احكام كرده‌اند، مجلس شورای اسلامی طی نامه‌اي با امضای 176 نماينده اين احكام را غير قانونی اعلام داشتند و خواهان دوباره خوانی پرونده و رسيدگی مجدد به نحوه بازداشت، نحوه نگهداری بازداشت‌ شدگان ملي‌-مذهبی در طول دوران بازداشت و محاكمه علني متهمان اين پرونده سياسي شدند. همچنين گفته مي‌شود در مجامع روحانی نيز تكاپوهائی برای اعتراض به اين اقدام در حال شكل گيري است و يكی از دلائل پيگرد برخی امضاء كنندگان نامه مجمع ادواری مجلس در حمايت از آيت‌الله طاهري، جلوگيری از جمع آوری امضاي روحانيون در اعتراض به اين حكم و اقدام است. در راس كسانی كه بعنوان مبتكر تهيه و انتشار نامه مجمع نمايندگان ادواری مجلس در حمايت از آيت‌الله طاهري با پيگرد روبرو شده‌اند آيت‌الله بيات نايب رئيس مجلس سوم است، كه يكبار نيز برای مدت كوتاهی زندانی شده بود. از جمله سرسخت‌ترين مخالفان وی آيت‌الله مهدوي كنی است.

درعين حال، گفته مي‌شود پيشنهادهائی را نهضت آزادي تحت بررسی دارد كه از جمله آنها تحصن دسته جمعی و اعتراضی در يكی از نهادهاي علمی و يا مذهبی است. حتي گفته مي‌شود ممكن است نهضت آزادی بصورت دسته جمعی در دانشگاه تهران، حسينيه ارشاد، مقبره آيت‌الله خمينی و يا بهشت زهرا متحصن شوند. در ميان اين مكان‌هاي پيشنهادي، از دفتر سازمان ملل در تهران و حتی صحن مجلس شورای اسلامی نيز نام برده مي‌شود.

نخستين بيانيه رسمی كه نهضت آزادي، در ارتباط با احكام اخير دادگاه انقلاب صادر كرده نيز دادخواستی از دو قوه مقننه و مجريه كشور براي رسيدگی به اين ماجراست.  



 

فاتحين "ايران خودرو"

سوار بر پيكان قدرت

فرماندهان سپاه، دادگستری تهران و شورای نگبهان،

دست در دست بيت رهبری ميلياردها تومان از ايران‌خودرو به جيب می‌زنند

از يك گزارش دريافتی :

غروي مدير عامل ايران خودرو قبلا مدير عامل شركت سايپا بود. او پيش از آنكه به صنعت خودرو پا بگذارد مسئول دفتر آقای محسن قرائتی در نهضت سواد آموزی بود. وی به حكم سازمان تعزيرات حكومتي، منصور مدير عامل اسبق سايپا را در محوطه شركت سايپا شلاق زده و از اين طريق راه خود را برای رسيدن مديرعاملی باز كرد. منصور مورد حمايت و پشتيبانی بهزاد نبوی بود و اين حادثه در زمانی روی داد كه بهزاد نبوي در مسافرت خارج از كشور بود. همه مي‌دانند كه مهندس منصور تا آن زمان از بهترين مديران صنعت خود رو محسوب مي‌شد و آن شلاق را به اين جهت خورد كه به برخی از نهادها باج نداد. نهادهائي مثل دادگستری كل تهران، فرماندهان سپاه و روحانيون عضو شورای نگهبان قانون اساسي.

با آمدن غروي، يك باند سياه‌كار بر صنعت خودروی ايران سايه افكند، باندی كه منفعت جناح‌هاي قدرت را تامين مي‌كند. صنعت خودرو ايران هم مانند ديگر صنايع بيمار است اما با سوبسيدهای زياد سرپا مانده‌است.

به محض آنكه راه واردات خودرو به ايران باز شود صنايع خودروسازی ايران هم مانند پارچه‌بافي، صنايع فلزي، صنعت نيشكر و نورد اهواز ورشكسته مي‌شود و دهها هزار كارگر اين صنعت نيز به سپاه عظيم كارگران بيكار و گرسنه خواهند پيوست.

مديريت صنايع خودرو سازی هم، مثل ساختار سياسی كشور جناحي است.

در حال حاضر افراد نزديك به طيف راست در ايران خودرو حاكم هستند. جواد ده‌نادي از معاونان با نفوذ غروي فردي‌است كه مورد حمايت اسدالله بادامچيان است. برادر ده‌نادی از طريق روابطش توانسته شركت توليد كننده قطعاتی خود رو ايجاد كند و صاحب سودی سرشار شود.

طاهري مديرعامل ساپكو( شركت تامين قطعات ايران خودرو)، حيدري‌فر( مدير عامل ايساكو) و ساير مديران مرتبط با ايران خود‌رو اين شركت و شركت‌های تابعه را با مشكلات عديده  مواجه كرده‌اند. بد نيست بررسی شود كه شركت ايساكو سال گذشته چند ميليارد تومان ضرر كرده است.

ميزان ماموريت‌های خارج از كشور مديران و برخی از كارشناسان ايران خودرو به قدری زياد است كه برخی به طنز مي‌گويند جلسات مديران در خارج از كشور برقرار مي‌شود. در هر ماموريتی مبالغ كلانی به صورت دلار به عنوان حق ماموريت به كسانی كه به ماموريت مي‌روند پرداخت مي‌شود.

اين روزها در ايران خود رو رشوه دادن امری عادی به حساب مي‌آيد. حتی برخی كارگران و كارمندان دون پايه هم وقتي آن همه دزدی های كلان را مي‌بينند به خود اجازه مي‌دهند كه به گونه‌ای از اين خوان گسترده بهره مند شوند و از طريق  ارتباطاتي كه با سازندگان قطعات برقرار مي‌كنند  مبالغی هم آنها كاسبي‌كنند.

در ماههای گذشته برخی از مديران ايران خودرو از جمله  دادرس، حيدري‌فر، عطارزاده( مدير عامل ايساسي، شركت خدماتی پس از فروش ايران خود رو) و ...بازاشت شدند و برخی ديگر مثل ده‌نادی و طاهری بازجوئی شدند و به نظر مي‌رسد به نحوی باز هم تسويه حساب جناحی در كار باشد.

غروي در انتخابات گذشته به طور موثری به جناح راست، از جمله به جاسبي، ناطق نوري، و هاشمي رفسنجاني كمك مالی كرده است.

از آنجا كه قيمت فروش خود رو بالاتر از قيمت تمام شده اش است( و اين به دليل وايز مبالغ هنگفت به ازای هر خود رو به بيت رهبری و ساير مراكز قدرت است) با فروش ارزانتر خودرو به برخی از آقايان و آقازاده‌ها، كمك مالی هنگفتی به آنها مي‌شود.

گردش مالی در ايران خودرو بسيار زياد است. وزارت نفت و وزارت صنايع كمكهای زيادی به اين شركت مي‌كنند كه چنين كمك‌هائي در هيچ كشوری سابقه ندارد. اگر در نظر بگيريم كه ايران خود در سال 250000 عدد خودرو از انواع مختلف توليد مي‌كند و قيمت هر كدام به طور متوسط 10 ميليون تومان باشد، مي‌بينيم چه مقدار پول به جريان مي‌افتد كه نظارت درست بر آن حاكم نيست.

در سال‌های گذشته روابط خاصي با حمايت برخی سازمان‌هاي امنيتی كشور در صنعت شكل گرفت. بسياری از پاسداران و نيروهای اطلاعات در راس نهادهای صنعتی قرار گرفتند و با خريدن كارخانه‌هائي كه در حال ورشكستگی بودند با قيمت پائين، كه به مرده خوری كردن معروف شد به نان و نوائی رسيدند. البته چه بسا در پائين آوردن قيمت به وابسطه اتصال به برخی مراكز و اطلاعاتی كه داشتند استفاده مي‌كردند. بسياري از كارخانه‌ها درطرح خصوصي سازی به اين افراد واگذار شد.

در دزدی های كلانی كه در ايران خودرو و سايگا انجام شد، رد پای افراد مثل محمد‌علي بشارتي وزير كشور دولت رفسنجاني، علي رازيني دادستان سابق دادگاه ويژه روحانيت و رئيس كل سابق دادگستری تهران، آيت‌الله جنتي دبيرشورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران به چشم مي‌خورد. بايد پرسيد كه اين افراد مبالغ بالاي ميلياردتومان را از كجا آورده‌اند كه به آقای نجفي( معاون جاسبی رئيس دانشگاه آزاد كه رابط خصوصی با منشي مخصوص رهبر، حجت‌الاسلام ميرحجازي دارد) داده‌اند تا خرج انتخاباتی جاسبی كند. آنها اين پول را از فروش خودروهائی كه بدليل وابستگی به كانون‌های قدرت ارزان از ايران خودرو خريده و در بازار آزاد فروخته بودند بدست آوردند.

بدنبال انتشار اين خبر در پيك‌نت، مسئولان ايران خودرو سراسيمه به تكاپو افتادند تا جوابيه تهيه كنند، اما ترسيدند با اين جوابيه قسمت‌هاي ديگری از ماجراهای پشت پرده مثل ماجرای انتخابات رياست جمهوری دوره های پيش و انتخابات مجلس عيان شود و به همين دليل از پاسخ منصرف شدند.

ظاهرا قرار است تغييراتی در رياست اين شركت عريض و طويل بوقوع بپيوندد، اما برخی از مديران اين شركت دارای چنان مناسباتی هستند كه چه بسا در پستهای مهم‌تر و كليدي تر قرارگيرند. به نظر مي‌شد مشكل از افراد نيست، مشگل از سيستمی است كه  مدام چنين افرادی را بازتوليد مي‌كند و با رفتن اين افراد باز هم شاهد ادامه عملكرد آنها توسط ديگران خواهيم بود.

 



سيزدهم مرداد ماه

هزار و سيصد و هشتاد و يك

سخن روز

تراژدی حاصل از سيزده
 سال رهبری مطلقه

در آستانه پيروزی انقلاب پنجاه و هفت و در روزهای نخست پيروزی اين انقلاب، دو اقدام جنجال برانگيز بنام حجت‌الاسلام هادی غفاری و آيت‌الله صادق‌خلخالی ثبت است. در اقدامی زود هنگام و نمادين، بدستور اولی فاحشه‌خانه تهران در انتهای خيابان سي‌متری با خاك يكسان شد و در اقدام دوم، بدستور آيت‌الله خلخالي بارگاهی كه برای رضاخان در شاه‌عبدالعظيم ساخته و هر ميمهان خارجی را براي نثار گل بر قبر وي، بعنوان بنيانگذار ايران نوين به آنجا مي‌بردند، با بلدوزر صاف و با خاك يكسان شد.

كسی بخاطر ندارد كه مهندس بازرگان و دولت موقت اعتراضی آشكار نسبت به اقدام دوم كرده باشند و يا مطبوعات سخنی به اعتراض در اين باره نوشته باشند، مگر آنكه اين تخريب بر اساس موازين شرعی بايد صورت گيرد؛ اما در باره اقدام اول هم دولت موقت معترض جدی بود و هم مطبوعات. ويرانی سرپناه بر سر مشتی زن بي‌پناهی كه با تن فروشی امرار معاش مي‌كردند و يا در چنگال سوداگران فحشاء به اسارت در آمده بودند، نمي‌توانست مشكل فحشاء را حل كند، همچنان كه ويران سازی مقبره رضا‌خان نمي‌توانست خلق و خوی ديكتاتوري، استبداد و سلطنت را بخشكاند.

بسياری از زنان فاحشه‌خانه آن دوران تهران را به خانه بزرگ ثابت پاسال در انتهای خيابان جُردن آنروز منتقل كردند و در پشت ديوارهای طوسي‌ رنگ و سنگي آن، بدستور هادی غفاری كلاس‌هاي توبه و آموزش اسلامی را برپا كردند. از ميان آنها، تعدادی را برای برهم زدن متينگ‌ و سخنراني‌ها سازمان دادند و تعدادی نيز بقيه عمر خود را وقف خدمت در زندان‌ها و يا حضور در گشت‌های خياباني كردند. گفتند مي‌خواهيم فحشاء را از ميان برداريم، غافل از علل اجتماعی آن پديده‌ای كه ابتدا از سطح به عمق رفت و اكنون با وسعتی كه تصور آن را نمي‌كردند يكبار ديگر به سطح بازگشته‌است.

بيست و چهار سال پس از آن دو رويداد فراموش نشدني، تهران يكی از مراكز تجارت دختران نوجوان و صدور آن به كشورهای خليج‌فارس و شهرهاي بزرگ آن-بويژه تهران- چنان به فحشاء و تن فروشی آلوده‌اند كه حضور زنان و دختران در حاشيه خيابان‌‌ها، به شناسنامه اين شهرها تبديل شده‌است. نسخه‌هائي كه هاشمی رفسنجانی برای ترويج ازدواج موقت در نماز جمعه‌هاي تهران مي‌پيچيد، سرانجام به انتشار طرح تاسيس نخستين فاحشه‌‌خانه رسمی در تهران انجاميده‌است. به موجب اين طرح قرار است چندين هتل و خانه امن (!) به بنگاه‌ها، دفاتر و موسسات صيغه موقت و تقسيم تن فروشان ميان مشتريان اختصاص يابد و درآمد ناشی از آن نيز تحت نظارت شرعی خرج شود. قربانيان فقر، فلاكت، شكست طرح‌هاي متعدد حجاب اجباري، مقابله با ورزش بانوان، جشن‌های شرم‌آور بلوغ در مدارس دخترانه كه روان پريشی را در اين مدارس بدنبال آورده‌است، كشاورزی ويران، گسترش ايدز، سفره‌های خالي، شوهران بيكار، زنانی كه شوهرانشان را در جنگ از دست دادند و... قرار است در اين موسسات ثبت‌نام شده و نهضت تن‌فروشي ترويج يابد! آنچه را "زال‌ممد" در انتهاب خيابان سی متری تهران پی افكنده بود و هادی غفاری با تصور از بين بردن آن ويران كرد، اكنون دهها هتل و صدها خانه‌امن نيز پاسخگوی آن نيست!

سيامك پورزند و يورش فرهنگي

همزمان با انتشار گزارش مربوط به تاسيس نخستين فاحشه‌خانه بزرگ و متمركز در تهران، سيماي جمهوری اسلامی يك روزنامه‌نگار مطبوعات دوران شاه را به پشت ميز محاكمه و مصاحبه تلويزيوني كشانده‌است: سيامك پورزند. روزنامه‌نگاری كه در دوران پيش از انقلاب در حاشيه مطبوعات اينسو و آنسو مي‌رفت و سخنش بيش از توان و عملش بود!

بيست و چهار سال پس از ويرانی مقبره رضاخان و در تلاش برای احيای سلطنت زير لوای ولايت، سيامك پورزند را به تلويزيون آورده‌اند تا بگويد در تمام اين سال‌ها سلطنت طلب‌ها اشاعه فرهنگ غربی مي‌كرده‌اند، روشنفكران و دگرانديشان ملی و مترقی كشور طرفدار سلطنت و فرهنگ غربي‌اند و رهبری آن هم برعهده وی بوده‌است! افتخاری كه هرگز در دفتر سلطنت دوران پهلوي پسر و پدر ثبت نيست و در هر دو دوره سيطره ظل‌الله بر سر ملت ايران، اهل فرهنگ، انديشه، دگرانديشی و مطبوعات در تنگناي معيشت و حرفه بوده‌اند. طرفداران احيای سلطنت، زير لواي ولايت مطلقه، پورزند را به تلويزيون آورده‌اند تا بگويد همه بحرانی كه اكنون سراپاي جامعه‌ايران را فرا گرفته ناشي از يورش فرهنگی غرب است و اين يورش هم كار سلطنت‌طلب‌هائي است كه قدرتمندانه بيست و چهار سال در جمهوری اسلامی عرصه علم و فرهنگ و هنر جولانگاهشان بوده‌است!

اين بحران ناشی از چپاول مردم توسط بازاري‌ها و تجار محترم نيست، بحران ناشی از سلطه آقايان و آقازادگان بر اركان حكومت نيست، بحران ناشی از تشكيل شورای شيوخ و كارگزاران آنها در مجمع تشخيص مصلحت نظام و تقليد از سيستم حكومتی عربستان سعودی نيست، بحران ناشی از سلطه مافياي حجتيه بر حاكميت نيست... بحران ناشی از يورش فرهنگی غرب است. و لابد همين يورش فرهنگی باعث نابودی توليد و صنعت در كشور شده و اعتصابات كارگری را بوجود آورده و ايران را به بزرگترين وارد كننده گندم در جهان تبديل كرده‌‌است. بيست و چهار سال پس از سرنگونی نظام شاهنشاهي، آيت‌الله جنتی مفتخر به كشف شبكه برانداز فرهنگی به رهبری سيامك پورزند، يك خطبه از نماز جمعه را به تشريح اين فتح اختصاص داده‌است و بدنبال وي، رهبر جمهوري اسلامی نيز برای خنثی سازی فشار سنگينی كه از حوزه‌های مذهبي، از درون سپاه پاسداران، از ميان اقشار مختلف مردم، از مجلس، از طرف نمايندگان ادوار گذشته مجلس، از سوی دانشجويان، كارگران، روحانيون، كارگزاران دهساله اول جمهوری اسلامی و... به وی وارد مي‌آيد تا بلكه نگاهي به كارنامه سيزده ساله خود بياندازد سخنان آيت‌الله جنتي را تكرار مي‌كند. شش سال تمام تلاش كردند تا بلكه بتوانند او را از موتلفه اسلامي، مدرسه‌حقاني‌چي‌ها و حجتيه و مافيای اقتصادي-حكومتي جدا كنند و جلوی ادامه فاجعه سيزده ساله گذشته را بگيرند، و حالا او، پشت به اينهمه افشاگری و آگاهی عمومی مردم، با تكرار سناريوی سعيد‌امامي -كه خود وی او را عامل صهيونيسم بين‌المللي اعلام كرده بود- طی سخنانی با افتخار اعلام مي‌كند كه كاشف اصلی يورش فرهنگی او بوده‌است و محصول اين كشف بزرگ امنيتی را هم همگان مي‌توانند در سيمای سيامك پورزند و ادعاهاي خنده‌داری كه مي‌كند ببينند!

مردم حساب و كتاب رهبری سيزده ساله را از وی مي‌خواهند، ايشان مردم را به نمايش مضحك تلويزيوني سيامك پورزند حواله مي‌دهد، كه سناريوی آن از درون موسسه كيهان، به سرپرستی حسين شريعتمداری بيرون آمده‌است!

بيست و چهار سال پس از آن دو بلدوزری كه هادی غفاری و صادق خلخالی در تهران به حركت در آوردند، فاحشه خانه بزرگ تهران تاسيس مي‌شود و سيامك پورزند به تلويزيون آورده مي‌شود تا بگويد طرفداران بازگشت سلطنت پهلوي، در رقابت با آقايان، بر فرهنگ و هنر و روشنفكری كشور سلطه دارند. اگر نام اين دو پديده فاجعه نيست، بفرمايند چيست؟

هستند روزنامه‌نگاران و اهل قلم حاضر در صحنه‌ای كه بخاطر دارند، در سال پنجاه و هفت، اندك زمانی پس از كشتار مردم در ميدان ژاله، زلزله طبس را ويران كرد. شاه كه از تكرار تظاهرات انقلابی جان به لب شده بود، از اين فاجعه استقبال كرد و براي گمراه ساختن افكار عمومي، همراه با دوربين‌های تلويزيونی عازم طبس شد تا بلكه نمايش تلويزيوني صحنه‌های دلجوئی وی از زلزله‌زدگان مردم را برای مدتی از تظاهرات انقلابی منصرف كند و فرصتی براي تجديد قوا و تجديد آرايش سياسي-نظامي فراهم شود. وقتی شاه به طرف زلزله زدگان طبس رفت، پيرمردي از ميان جمعيت به طرف شاه آمده و با صدای بلند خطاب به شاه كه لباس نظامی به تن داشت گفت: «آقاي شاه! چرا مردم را كشتي؟»

شاه با نگاه عاقل اندر سفيه گفت:«ما نكشتيم، زلزله كشت!»

پيرمرد شاه را از خواب بيدار كرد و گفت:« اينجا را نمي‌گويم، ميدان ژاله را مي‌گويم!»

مردم گزارش كارنامه سيزده ساله رهبری را مي‌خواهند، مضحكه تلويزيونی سيامك پورزند كه پاسخ نيست!

 

 


 

 
ی