ايران

www.peiknet.com

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک  

infos@peiknet.com

 
 
     
 
 
 

تیغی که امریکا برای ایران

در شاخ افریقا تیز می کند

نوشته Ignacio Ramonet- لوموند دیپلماتیک

 ايالات متحده که هم اکنون نيز در افغانستان و عراق درگير در « جنگي عمومي بر عليه تروريسم» است ، جبهه جديدي (١) را در سومالي مي گشايد . حملات هوائي اخير و فرستادن ناوگان دريائي نشانه آن است که از ديدگاه واشنگتن که پيش از اين نيز در پايان سال ٢٠٠١ يک اتحاد ضد تروريستي در خليج عدن برپا ساخته بود، شاخ آفريقا ازا ين پس صحنه عمليات اين کشور بر عليه شبکه القاعده است.

اتحاديه محاکم شريعت اسلامي که توسط کسبه موگاديشو به جان آمده از آزار سرداران جنگي ، حمايت مالي مي شد در ژوئن ٢٠٠٦ با بيرون راندن آنان، پايتخت را تسخير کرد . نيروهاي اسلامي موفق به برقراري نظم در کشوري شدند که از پانزده سال پيش در آشوب دائم رها شده بود.

ايالات متحده که ديدگاه بسته خويش از «جنگ بر عليه تروريسم» را نشان داده و بر روي سرداران جنگي داو گذاشته بود، اين نظم نوين را نپذيرفت. به ويژه از آنرو که اين محاکم شريعت اسلامي به دريافت کمک مالي از ايران متهم بودند. پنتاگون بدين ترتيب اتيوپي مسيحي را که از سال ٢٠٠٢ از يک برنامه کمک نظامي سود مي برد تشويق به حمله نظامي کرد و امکانات شناسائي هوائي و ماهواره اي را در اختيار آن قرار داد.

نبرد اتيوپي شگفت انگيز بود. در عرض هشت روز مناطق تحت کنترل اتحاديه محاکم شريعت اسلامي اشغال و موگاديشو در ٢٨ دسامبر ٢٠٠٦ تسخير گرديد. هم اکنون حدود بيست هزار سرباز اتيوپي در سرتاسر کشور حضور دارند. تحت فشار ايالات متحده گروه ارتباط بين المللي در مورد سومالي در اوايل ژانويه در نايروبي(کنيا) تشکيل جلسه داد و خواستار کمک مالي « فوري » براي يک نيروي حافظ صلح شد که تشکيل آن از سوي سازمان ملل متحد پيش بيني شده است. در حال حاضر به غير از اتيوپي تنها اوگاندا موافقت خود را براي ارسال نيرو اعلام کرد ه است. واشنگتن اعلام کرد که آمريکا علاوه بر کمک مالي ١٦ ميليون دلاري به آقاي عبداللهي يوسف، رئيس جمهور موقت سومالي، همچنين به اين کشور کمک هاي انساني نموده و ٢٤ ميليون دلارديگر نيز خواهد داد که ١٤ ميليون آن صرف نيروهاي حافظ صلح خواهد شد. دولت بوش اسلام گراهاي سومالي را به پناه دادن به دو تروريست، يعني آقايان فضل عبدالله محمد و صالح علي صالح ، متهم کرد. اين دو نفر در سوء قصدهاي سال ١٩٩٨ در کنيا و تانزانيا عليه سفارتخانه هاي آمريکا که ٢٢٤ کشته به جاي گذاشت شرکت داشتند.

آقاي ايمن الظواهري، مسئول شماره دو سازمان القاعده، مبارزين اسلام گرا را به مقاومت در مقابل دخالت آمريکا فراخوانده و اعلام کرده است که « از تمام مسلمانان جهان مي خواهم که به جهاد مردم سومالي بپيوندند (...) جنگ واقعي با حمله به نيروهاي متخاصم اتيوپي آغاز خواهد شد (...) به شما توصيه مي کنم که به خصوص به عمليات دام اندازي، مين گذاري و انتحاري متوسل شويد(٢)». او همچنين مسلمانان را به الهام از جنگ هاي چريکي افغاني ها و عراقي ها تشويق نمود. آقاي عبدالرحيم علي مدعي، سخنگوي محاکم شريعت اسلامي، به نوبه خود اظهار کرد که نهضتش « شکست نخورده است » (٣) و افراد آن در جنوب رودخانه جوبا، در مرز کنيا دوباره متشکل شده اند، منطقه اي که در آن اتيوپي ها و نيروهاي ويژه آمريکايي توسط هواپيماهاي جنگي اي. سي. ١٣٠ که در جيبوتي متمرکز شده اند، به شکار اسلام گرايان پرداخته اند.

همانگونه که اشغال کابل در سال ٢٠٠٢ مسئله طالبان ها را حل ننمود و يا اشغال بغداد به حل مشکل عراقي ها هيچ کمکي نکرد، اشغال موگاديشو توسط نيروهاي اتيوپي نيزنه تنها باري از مشکلات سومالي برنخواهد داشت بلکه با اين اقدامات، تازه مشکلات اين منطقه آغاز گشته است.

١) شايد هم چهارمين جبهه چرا که هنگام حمله اسرائيل عليه حزب الله در اوت سال ٢٠٠٦، رئيس جمهور بوش اعلام کرده بود که « لبنان سومين جبهه نبرد جهاني عليه تروريسم است

٢) آ. اف. پ.، ٦ ژانويه ٢٠٠٧.

٣) اينترناشنال هرالد تريبون، نويي سور سن، ٤ ژانويه ٢٠٠٧.