سرمقاله راه توده ۸۵۵

دفاع از سیاست خارجی کنونی

امروز مبرم ترین وظیفه است!

 

مهاجرین اوکراینی نیامده اند

 به لهستان، که باز گردند!

نویسنده : مارک گالا. ترجمه: بهمن دوستار

(پیک هفته ۱۰۹) ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱ - ۲ نوامبر ۲۰۲۲

 pyknet100@gmail.com


۱۱-۱۰ آبان

خبرهای
 سیاسی - اجتماعی


۱۱-۱۰ آبان

رویدادهای
منطقه و جهان


۱۱-۱۰ آبان

منتخب اخبار
هنری و فرهنگی


۱۱-۱۰ آبان

 منتخب اخبار
شهرستان ها


۱۱-۱۰ آبان

منتخب اخبار ورزشی


۱۱-۱۰ آبان

منتخب اخبار اقتصادی

عنوان اول پیک نت ۱۱ آبان

مردم از بیم جنگ داخلی

خیابانها را ترک کردند!

تظاهرات و اعتراض هایی که از چند هفته پیش در ایران آغاز شده بتدریج در حال جمع شدن از خیابانهای شهرهای بزرگ ایران و محدود شدن آن به دانشگاههاست. اینکه این اعتراض ها نتوانست در این مقطع فراگیر شود از تناقضی بود که در عمق آن وجود داشت. تلویزیون های سه قلوی لندن که سرنخ آنها در دست قدرت های بزرگ جهانی است و قصد تضعیف و تجزیه ایران را دارند از همان روز اول کوشیدند این اعتراض ها را از حالت مسالمت آمیز و مردمی آن خارج کنند و به خشونت بکشانند. آنها نگران بودند که جنبش ضد حجاب اجباری بتواند به جنبشی برای تحمیل تغییرات اساسی در جمهوری اسلام تبدیل شود و بندی از پای جامعه ایران برداشته شود و در نتیجه، حکومت با تن دادن به تغییرات اساسی بجای آنکه تضعیف شود برای یک دوره دیگر تثبیت شود. به همین دلیل با وعده اینکه گویا کار نظام تمام شده و سه پایه از زیر پای آن کشیده شده و کافیست یک پایه دیگر هم با حمله به پلیس و کلانتری ها و پادگان ها کشیده شود تا چهارپایه سرنگون شود کوشیدند آن را به سمت خشونت سوق دهند. هدف از این کار ضمنا هم افزایش شمار کشته شدگان و هم وارد کردن عناصر خود بنام مردم و کشتن از هر دو سو و رویارو قرار دادن مردم و ایجاد جنگ داخلی بود.

این برنامه هرچه جلوتر رفت تناقضات درونی آن بیشتر شد. پیامد عمده تبدیل کردن اعتراض اولیه مسالمت جویانه به شورش کور خشونت آمیز کنار رفتن توده مردم از صحنه و منحصر شدن آن به باصطلاح "نسل دهه هشتادی ها" بود. طبیعی است مردمی که کار و زندگی و همسر و فرزند و مسئولیت اجتماعی و خانوادگی دارند نه می توانند و نه می خواهند در تظاهرات خشونت آمیز شرکت کنند و آتش بزنند و کوکتل مولوتف بیندازند. نتیجه آن شد که حضور اعتراضی در خیابانها تبدیل شد به چیزی کمتر از دو درصد مردم در سطح کل کشور. از این موضوع بعضی ها در حکومت نتیجه نادرستی گرفتند. اینکه گویا نارضایتی ها منحصر به همین دو درصد است. برخی برعکس نام آن را "انقلاب دهه هشتادی‌ها" گذاشتند که گویا بر ترس و محافظه کاری نسل های قبلی غلبه کرده اند و اکنون می خواهند حق آنها را بگیرند. این هر دو در اشتباه بودند. در انقلاب ۵۷ هم گفته می شد که ایران دارای یک نسل جوان بزرگ است و این انقلاب جوانهاست. در حالیکه هیچ انقلابی انقلاب جوانها نیست. همه انقلاب ها، انقلاب پدر و مادرها و نیروی کار است. تا زمانی که پدر و مادرها نخواهند و پشتیبانی نکنند هیچ جوانی نمی تواند به تنهایی انقلاب کند. این نکته ایست که تلویزیون های سه قلوی لندن و کسانی که از خارج به خشونت دامن می زدند و آن را تشویق می کردند به آن توجه نکردند یا شاید چون اهداف ناسالمی برای آینده ایران داشتند و دارند راه حل دیگری جز خشونت نمی دانستند. ادامه خشونت در داخل و کشاندن آن به نقاط مرزی ایران بسرعت آن نسل های مسئول و با تجربه تر و پدر و مادرهای پشتیبان اعتراض ها را نگران هرج و مرج و نگران آینده ایران کرد. بدیهی بود که اگر این نسل ها از پشتیبانی از این اعتراض ها و در واقع بیشتر از شکل خشونت آمیز و لجام گسیخته حاکم شده بر آن دست بکشند، نسل دهه هشتادی هم از خیابان جمع خواهد شد. بنابراین، این خود مردم پشتیبان اعتراض ها بودند که تا این لحظه ادامه این شکل از اعتراض و تبدیل شدن آن به شورش کور را به صلاح آینده کشور ندانسته اند و آن را از خیابانها جمع کرده اند نه حکومت، یا مقابله یا تبلیغات و تهدیدات آن یا ترتیب دادن تظاهرات های حکومتی. آنچه حکومت و بویژه ارتجاعی ترین جناح های مذهبی کرد و می کند بیشتر در جهت برافروختن آتش و دامن زدن به خشم مردم و ادامه اعتراض و شورش بود که هر لحظه می تواند دوباره آتش را روشن کند. در این وضعیت بحرانی بزرگترین خطای حکومت آن است که جمع شدن فعلی تظاهرات خیابانی را به حساب تدابیر نداشته خود بگذارد و در جهت تحول عمیق و برآوردن خواست های این مردم  گام بر ندارد.


شهلا کاظمی پور در خبرآنلاین

خودی و غیرخودی، سرانجام

کار را کشاند به اعتراضات خیابانی


رئیس جمهور کلمبیا:

امریکا و متحدانش، طرح نابودی

اقتصاد دیگر کشورها را دارند


هشدار سرهنگ امریکائی:

ادامه جنگ در اوکراین

موجب فروپاشی ناتو خواهد شد


راه توده ۸۵۵ منتشر شد!

 

هفته نامه راه توده - شماره ۸۵۵ (چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱) منتشر شد و مطالب آن علاوه بر سایت این نشریه، روی فیسبوک و کانال تلگرام راه توده نیز قرار گرفت. گزارش ویژه این شماره تاثیر انقلاب مشروطه روی شعر و ادبیات ایران است. سرمقاله این شماره تحلیلی است از دلائل ضرورت حمایت از سیاست خارجی کنونی جمهوری اسلامی. همچنین در این شماره مطالبی میخوانید با عناوین زیر:

اصطلاح مضحک انقلاب دهه هشتادی ها، امروز ایران حاصل دیروز است و فردا نتیجه امروز، جنبش اعتراضی در ایران انقلابی است و یا اصلاحی؟، نشست بین المللی احزاب کمونیست ۵۷ کشور در کوبا، مردم آلمان نباید قربانی سیاست جنگی دولت شوند، امریکا درجنگ نفت و گاز از هیچ جنایتی رویگردان نیست، فشار فزاینده دولت کره جنوبی به زحمتکشان فاقد سازمان، قیام حزب کمونیست روسیه علیه بودجه دولتی، میلیتاریزه شدن کره جنوبی پشت ویترین شیشه ای و بالاخره "ایران در چه شرایطی است و وظائف ملی چیست؟"

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetudeh


اگر از اوکراین و تایوان عقب نشینی نکند

روسیه و چین ماهوارههای

استارلینک راباموشک خواهندزد


متحد روسیه و دوست پوتین

برنده انتخابات برزیل شد

استاشکو نیوز- روسیه. ترجمه: بهمن دوستار


عنوان اول پیک نت ۱۰ آبان

بهره گیری از تجربه شاه

برای آغاز"رفرم"درج.اسلامی


شلختگی امنیتی "لیز تراس"

موجب اخراج او ازخانه‌شماره ۱۰شد!


عنوان اول پیک نت ۹ آبان

پافشاری بر ادامه راه
سه
‌دهه گذشته به کجا ختم ‌میشود؟


حساب بانکی

DEUTSCHE BANK

BIC: DEUTDEDBBER

IBAN. DE 31100700240459374500

 

----------------------------

برای تماس با پیک نت

 ازآدرس ای میل زیر استفاده کنید:

  infos@pyknet.net

 

آدرس پستی

N.Vernis

Postfach 200208
  13512 Berlin

Germany

----------------------------

Site Meter Site Meter

pay pal پیک نت برای دریافت آبونمان و کمک های مالی

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 


کدام مطلب پیک نت روزگذشته

بیشتر خوانده شد؟

عنوان اول پیک نت روز گذشته (سه شنبه) که درباره زمان رفرم و اصلاح راههای رفته حکومت بود روی تلگرام این روزنت نزدیک به ۶ هزار خواننده داشت و پر مخاطب ترین مطلب بود. روی فیسبوک پیک نت پر خواننده ترین مطلب گزارش مربوط به دلیل سقوط و یا اخراج لیز تراس از خانه شماره ۱۰ لندن بود که روی ۱۸ فیسبوک خوانندگان آن نیز به اشتراک گذاشته شد.


تلگرام پیک نت


 فیسبوک پیک نت


سایت بین المللی

آمار سایت های خبری فارسی

پیک نت:

Monthly Visitors: 504,930