ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

31  خرداد  ماه  1394

  pyknet@inmano.com

 
 
 

سخنان پوتین در اجلاس اقتصاد بین المللی

روسیه نمی خواهد سوریه

سرنوشت عراق و لیبی را پیدا کند! 
 
 
 
 

 

در روسیه "مجمع اقتصاد بین‌المللی" برپا شد. این مجمع در شهر تاریخی "سن پترزبورگ" برپا شد و سخنران اصلی آن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراتیو روسیه بود که طی سخنانی که بر دو محور آینده سوریه و خطر اتمی که با تحریک امریکا جهان را تهدید می کند متمرکز بود گفت:

ما آماده‌ایم اسد را یاری کنیم تا بتواند در روند تغییر سیاسی مشارکت کند. ما از اسد حمایت می‌کنیم تا او بتواند مذاکراتی با اپوزیسیون "سالم" و با نگاه به سمت اصلاحات سیاسی داشته باشد و این امر کاملا ممکن است. روسیه از دولت دمشق حمایت می‌کند چرا که هراس دارد پس از ترک قدرت از سوی اسد این کشور همانند لیبی و عراق بشود. ما گمان می‌کنیم این تصمیم درستی است و بسیار سخت است که انتظار چیز دیگری را از ما داشت.

پیش از آنکه ساختارهای دولتی در عراق و خود صدام ساقط شوند هیچ تروریستی وجود نداشت. نباید این مساله را فراموش کرد. به صورت کلی بسیاری ترجیح می‌دهند که درباره این موضوع صحبت نکنند. سوال اینجاست که چه کسی و چگونه شرایط تشدید تروریسم را در این سرزمین‌ها فراهم کرد. آیا پاسخ آن روشن نیست؟

پس از حمله ائتلاف غرب به عراق همه چیز نابود شد، صدام به دار آویخته شد، اما پس از آن چه شد؟ داعش به وجود آمد. در لیبی چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ این کشور عملا دیگر وجود ندارد.

آمریکا از ارتش عراق حمایت می‌کند و تسلیحات می‌دهد اما داعش حجم قابل توجهی تسلیحات از نیروهای عراقی گرفته است. حال داعش بهتر از ارتش عراق مسلح شده است و این امر به لطف اقدامات آمریکاست. در حال حاضر هزاران سرباز آمریکایی در عراق هستند اما نتیجه آن چیست؟ یک نتیجه غم انگیز و تاسف آور.

پوتین خطاب به آمریکا و اتحادیه اروپا گفت: بیش از همه آمریکا باید تلاش مضاعفی را علیه "بنیادگرایی" و یا به عبارتی داعش یا گروه‌های دیگری از این دست به کار بگیرد. ما می‌دانیم که در حقیقت آنها عوامل سازمان‌های تروریستی شناخته شده جهانی هستند.

اقدامات آمریکا منجر به ایجاد جنگ سرد جدیدی در جهان می‌شود. تصمیمات جهانی نظیر خروج یک جانبه آمریکا از معاهده ای بی ان (معاهده منع موشک‌های بالستیک) منجر به این می‌شود که جهان وارد درگیری‌های منطقه ای شود. حقیقتا این یک گامی است که تمام ما را به سمت یک رقابت تسلیحاتی جدید پیش می‌برد و سیستم امنیتی جهان را تغییر می‌دهد.

هر زمانی که درگیری‌های منطقه‌ای آغاز می شود طرفین درگیر همواره به طور وصف ناپذیری به تسلیحات دست می‌یابند؛ اگر شرایط امروز از طریق ابزارهای سیاسی حل شود دیگر به هیچ سلاحی نیاز نخواهد بود، اما برای رسیدن به آن ما به حسن نیت و تمایل برای انجام گفتگوهای مستقیم نیاز داریم. مسکو آماده است تا وارد این فرآیند شود.

در مورد اوکرائین و شرق این کشور نیز پوتین گفت:

چه چیز وجود دارد که ما هرگز با آن موافقت نمی‌کنیم؟

ما هرگز به کسی اجازه نمی‌دهیم تا با دیگران از موضع زور و با کمک پلیس و یا شبه نظامیان و سپس به کمک سرویس‌های امنیتی و نیروهای مسلح صحبت کند. بنابراین زمانی که یگان‌های ارتش و چیزهایی موسوم به توپخانه در آن مناطق (جنوب شرق اوکرائین) وجود نداشته باشد، دیگر در آنجا سلاحی نخواهد بود. از سوی دیگر اگر مشکلات از همان ابتدا به صورت صلح آمیز حل شود دیگر نیازی به سلاح نخواهد بود. تسلیحاتی که در مناطق جنوب شرقی اوکرائین از جمله تانک و توپخانه وجود دارد مردم آن مناطق را می‌کشد. پس از آنست که افرادی در آنجا پیدا می‌شوند که مقاومت می‌کنند.

در مورد کشور آلمان لازم است تاکید کنم ما خیال نداریم با این کشور قطع رابطه کنیم. قرار نیست ما روابط اقتصادی و تجاری خود را قطع کنیم و یا کاهش دهیم. ما احساس می‌کنیم که تاجران آلمانی نیز مایل به انجام این کار نیستند. ما روابطی خوب، دیرینه و قابل اعتماد داریم و هر کاری لازم باشد برای حفظ و توسعه آن در جهت منافع دو کشور انجام می‌دهیم. این اقدام همچنین به نفع آلمان و قاره اروپا و اقتصاد جهان است.

روسیه سیاست‌های خصمانه ندارد و حالت قدرت برتر به خود نگرفته است. من دوست ندارم درباره رفتار خصمانه و اقدامات ما صحبت شود. ما هیچ گونه رفتار خصمانه‌ای نداریم. مسکو تنها دفاع از منافع خود به صورت قاطعانه را آغاز کرده است. در واقع ما برای مدتی و شاید دهه‌ها سکوت اختیار کردیم و خواستار همکاری در تمام زمینه‌ها شدیم اما فشارها بر روی ما افزایش یافت تا اینکه آنها برای ما مرزی رسم کردند که دیگر نتوانیم از آن عبور کنیم.

روسیه تمایلی به هژمونی به هیچ نحوی ندارد و برای رسیدن به قدرت برتر تلاش نمی‌کند و ما استانداردها و یا مدل‌های خود را بر دیگران تحمیل نمی‌کنیم. مسکو خواستار روابط منصفانه با تمام اعضای جامعه بین‌المللی است؛ آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای آسیایی. ما روابط خود با آنها را بر پایه تساوی و احترام دوجانبه بنا می‌کنیم. مسکو از اصول و قوانین بین‌المللی که در منشور سازمان ملل در حوزه بین‌الملل مطرح شده، دفاع می‌کند. ما همچنین بر روی اقتصاد متمرکزیم و در راستای کارآمد کردن اقتصاد و توسعه آزادی تلاش می‌کنیم. روسیه "قدرت درونی" خود را باز یافته است تا از تحریم‌هایی که موجب بحران اقتصادی عمیق می‌شود، جلوگیری کند و به غرب هم گفته که دست از "زبان اولتیماتوم" بردارد. این غرب و امریکاست که در امور داخلی مسکو دخالت می کند و درگیری ها را در اوکرائین بوجود آورده است.

پیک نت 31 خرداد

 
 

اشتراک گذاری: