ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

9 اردیبهشت  ماه  1394

  pyknet@inmano.com

 
 
 

گزارش تکاندهنده رئیس مجلس به روحانی

آنها که صدایشان بلند است

مشغول یک کارهائی هستند! 
 
 
 
 

 

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست دستگاه‌های اجرایی کشور با تاکید بر جدی بودن بحران اقتصادی کشور گفت: ما به نقطه‌ای رسیده ایم که نیازمند گام های بلند هستیم. ما مجبور به ایجاد یک میلیون شغل در کشور هستیم. برای این کار باید به رشد 8 درصدی برسیم و برای رسیدن به این رشد باید سالی حدود 60 میلیارد دلار در کشور سرمایه گذاری شود. این در حالی است که آنچه از نفت فعلا دست ما را می گیرد به سختی صرف هزینه‌های جاری اداره کشور می‌شود. روش‌هایی که در گذشته جهت ایجاد شغل انجام گرفت و این گونه تصور می شد که با انجام آن اقدامات شغل ایجاد شده است تنها حجم دولت را اضافه کرد و امروز دولت را به نقطه ای رسانده که دیگر باید به سختی هزینه‌های جاری خود را تامین کند.

با توجه به شرایط موجود دیگر بازنشسته شدن از دولت بی‌معنی است و بازنشستگی صرفا به معنای منتقل شدن از یک ردیف حقوقی به ردیف حقوقی دیگر است. امروز تقریبا نزدیک 98 درصد منابع صندوق‌ بازنشستگی لشگری و حدود 80 درصد صندوق بازنشستگی کشوری از بودجه دولت تامین می‌شود. با توجه به مسائل اجرایی و اقتصادی موجود در کشور امروز بیش از پیش کشور به سرمایه گذاری جدی بخش خصوصی نیازمند است و کشور دیگر جز میدا‌ندار شدن اصلی بخش خصوصی راه دیگری ندارد. در همین راستا همه شرایط ورود بخش خصوصی به اقتصاد باید از سوی دلسوزان اقتصاد کشور فراهم شود.

اگر در رفتارمان با بخش خصوصی داخلی به گونه‌ای عمل شود که این بخش اعتماد کافی به دولت داشته باشد بخش سرمایه گذاری خارجی نیز نسبت به سرمایه گذاری در کشور اعلام آمادگی و حضور می کند. باید اقداماتی انجام شود که علاوه بر سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی، ایرانیان خارج از کشور و همچنین سرمایه گذاران خارجی بیایند تا با جذب سرمایه های آن‌ها بتوانیم اقتصاد کشور را به حرکتی جدی وادار کنیم.

یکی از دغدغه‌های اصلی بخش خصوصی برخلاف آنچه که برخی اظهار می‌کنند، موضوع فساد اقتصادی و لزوم مبارزه با آن است. سئوالی که بخش خصوصی دارد این است که چطور می شود فردی از سال 85 وارد صنعت شود و در سال 90 سه هزار میلیارد تومان اختلاس انجام دهد.

فساد بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی کشورها را از بین می‌برد و باعث ایجاد یک بیماری ساختاری در کشور می‌شود. فساد بزرگترین سرمایه اجتماعی یک جامعه که اعتماد مردم است را از بین می‌برد.

بابک زنجانی دو میلیارد و 700 میلیون دلار از پول مردم را برده است و حال در زندان است و ما نمی‌دانیم که این پول چه شده است. با توجه به اینکه این امکان وجود ندارد که این پول ظرف چند سال خرج شود، این پول حتما در جایی قرار دارد که مسئولان قضایی باید آن را بیاورند. تا این موضوع روشن نشود بابک زنجانی‌ها در کشور تولید می شوند. باید مشخص شود که چگونه بابک زنجانی وارد سیستم شده است و چه کسانی او را حمایت کرده‌اند تا این میزان پول به دستش برسد. چرا از اینکه این‌ها را تحویل دهیم می‌ترسیم؟

میزان فساد در یک جامعه به میزان مشارکت مردم در نظام تصمیم گیری و نظارت و کنترل بر رفتار مسئولین و نیز میزان پاسخگویی آن‌ها وابسته است. در هر دولتی که مسئولین احساس کرده اند نباید پاسخی بدهند و نظارتی بر آن‌ها نیست چنین فسادهایی افزایش یافته است.

در روند مبارزه با فساد اقتصادی باید از اقدامات حاشیه ای بپرهیزیم. باید از سیاسی شدن مبارزه با فساد جلوگیری کرد و مسئولین امر مبارزه با فساد عزمشان بر مبارزه با فساد باشد.

برای من به عنوان یک مسئول در جمهوری اسلامی قابل قبول نیست که گفته شود در یکی از شعب بانک‌های استان کرمان 625 مورد چک بلامحل در طول 5 سال صادر شده و نه تنها حراست و بازرسی آن بانک از این موضوع مطلع نشده‌اند، بلکه رئیس بانک، مدیر استانی بانک و حتی رئیس کل بانک مرکزی نیز از این موضوع خبردار نشده‌اند. چگونه می‌شود جرمی به این تعداد تکرار شود و مسئولین متوجه آن نشوند. باید سامانه‌های الکترونیکی به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرند.

نباید بگذاریم مردم با آدرس‌های غلط سرگرم شوند. گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که موضوعاتی آن قدر بزرگ می‌شود که گویا در کشور آقازاده‌ای وجود ندارد، نباید عده‌ای در کشور علامت‌های ناصحیحی بدهند. امروز عده‌ای در حال انجام کارهای عجیب و غریبی هستند و من از این موضوع اطلاع دارم. من اطلاع دارم به ویژه درجاهایی که صدایشان خیلی بلند است چه اتفاقاتی در کنارشان در حال اتفاق افتادن است.

هفته گذشته رئیس مجلس گزارشی به رئیس جمهور ارائه کرد که واقعا تکان‌دهنده بود. با توجه به اینکه این گزارش حتما در اختیار اعضای کمیسیون‌های مجلس قرار خواهد گرفت پیشنهاد می کنم که آن‌هایی که گاهی می گویند دو میلیارد دلار در دولت رانت ایجاد شده است و پس از آن ما مشاهده می کنیم چنین موضوعی صحت ندارد،‌ گزارش را بخوانند.

پیک نت 9 اردیبهشت

 
 

اشتراک گذاری: