www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

18 بهمن ماه  1396

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

گزارش پیک نت از کنفرانس خبری روحانی

همه نهادها باید مالیات بدهند

نیروهای مسلح از اقتصاد کنار بروند

 
 
 
 

 

این گزارش پس از مطالعه دقیق مشروح کنفرانس خبری روز گذشته روحانی در تهران با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی از مهم ترین نکات روز مطرح شده دراین کنفرانس تهیه شده است.

 

آرمان‌های انقلاب، آرمان‌هایی است برای قرن‌های پیش رو. هیچوقت مردم از اصل آزادی، استقلال، حاکمیت ملی، مبارزه با استبداد و استعمار و ایستادگی در برابر متجاوزین و مبارزه با فساد دست بر نخواهند داشت. شیوه‌ها هم در سبک زندگی مردم و هم اداره کشور باید رو به تکامل باشد.

روزی که انقلاب پیروز شد جوانان ما کمتر از 7 میلیون نفر بود. امروز 25 میلیون جوان داریم. جامعه آن روز ارتباطش با دنیا و سطح سواد و معلومات عمومی‌اش با امروز متفاوت  بود.

نرخ ارز باید به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفته‌های پیش است دلایل آن تجاری و اقتصادی نیست.

آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود چون منابع ارزی ما همان درآمد خودمان بود و امروز تاکنون 30 میلیارد دلار فاینانس خارجی در اختیار ماست. حدود 13 میلیارد آن تصمیم‌گیری شده است لذا شرایط آینده بهتر است. تصمیماتی اتخاذ شده در این زمینه، بخشی را بانک مرکزی اعلام کرده است.

توصیه‌ام به مردم این است در این مسیر پر ریسک قدم برندارند و به راهنمایی و توصیه مسئولان اقتصادی ما توجه کنند تا ضرر نکنند.

همه بخش‌های دولتی باید بنگاه‌های خود را واگذار کنند از جمله بانک‌ها. این تنها راه نجات اقتصاد کشور است. نیروهای مسلح و دیگران هم باید بنگاه‌های اقتصادی خود را واگذار کنند.

به مردم قول میدهم در دولت دوازدهم شاهد رشد مداوم اقتصادی کشور باشند.

این دولت درمیان تمام دولت‌ها با رساترین سخن گفته که اعتراض را می‌پذیرد.

مردم فقط به اقتصاد اعتراض ندارند. در مسائل سیاسی و روابط خارجی و ... خیلی حرف دارند. گوش ما باید کاملا شنوا باشد.

خوشبختانه همه مسئولان کشور اصل اعتراض را پذیرفتند. این روز بسیار مبارکی است برای همه ما که همه می‌گویند باید صدای مردم را شنید.

روحانی در پاسخ به خبرنگار شبکه سی.ان.ان  با طرح سیاست آمریکا برای کنترل ایران در منطقه و امکان مذاکره با کشورهای خارج از منطقه گفت:

ما در منطقه پیچیده‌ای هستیم و مشکلات فراوانی را شاهدیم. راه حل رفع این مشکلات سیاسی و مذاکرات است و البته ابایی هم نداریم که با کشور‌های دیگر هم مذاکره کنیم.

 اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم، راهش این است که تریبون‌ها و رسانه‌ها همصدا با دولت باشند. وقتی به کرمان می‌روم و می‌بینم 10 هزار میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح می‌شود و سال آینده هم همین میزان طرح داریم، یعنی جامعه در حال پیشرفت است.  سرمایه‌گذاری خارجی ما بیشتر شده است. در باره بسیاری از موارد مهم سرمایه‌گذاری که فناوری پیچیده می‌خواهد با شرکت‌های خارجی در حال مذاکره‌ایم. ما اتومبیلی تولید می‌کنیم که 30 درصد آن باید صادر شود. سرمایه و سرمایه‌دار مثل آهو فرار می‌کنند. راهش این است که رسانه‌ها و دولت با هم مشارکت بیشتری داشته باشند.

 

- برای مسائل منطقه بویژه سوریه روابط خوبی بین ایران ترکیه و سوریه بوده و در تماس تلفنی با پوتین، او احساس می‌کرد نشست دوباره سران سه کشور ضرورت دارد. روابط ما با روسیه و ترکیه روابط خوبی است و اما این موضع اصولی ما بوده که ورود ارتش یک کشور به خاک کشور دیگر باید با رضایت مردم و دولت آن کشور باشد و بنابراین دلمان میخواهد عملیات ترکیه که ثمری جز کشته شدن مردم نخواهد داشت، متوقف شود. حضور آمریکایی‌ها در سوریه را که به فکر تجزیه سوریه هستند هم نمی‌پذیریم. روابط سه کشور ترکیه و روسیه و ایران روابط خوبی است و در آینده هم ادامه خواهد داشت.

انتشار روزنامه‌ها برای ما مهم است چون یکی از آثار مهم فرهنگی و اجتماعی ماست. رابطه دولت با مردم از این طریق است. باید بخش خصوصی را تشویق کنیم برای ساخت سینما و تامین کاغذ مطبوعات.

در پاسخ به سؤال خبرنگار ژاپنی درباره‌ی تاکید ترامپ بر بازگشت تحریم درصورت عدم اصلاح برجام نیز روحانی گفت:

خوشحالم که ترامپ پس از یک سال که به کاخ سفید رفته هنوز نتوانسته توافق را پاره کند و به هدفش برسد. برجام آنقدر استحکام داشته که بتواند در این یکسال در برابر آمریکا مقاومت کند. هیچ کس، نه ما نه دوستان اروپایی نمی‌دانند آمریکا چه میخواهد بکند. نه تنها درباره برجام بلکه توافق‌های اقتصادی و آب‌وهوا و توافق‌های دیگر هم همینطور است و کسی نمی‌داند آمریکا پای توافق خود می‌ایستد یا نه.

ما اصولی داریم‌ و‌ پای آن‌ می‌ایستیم. از برجام نه خطی کم نه خطی به آن اضافه خواهد شد. مسائل دیگر (تولید موشک) را به برجام مربوط نمی‌دانیم.  برجام توافقی هفت‌جانبه است و تعهد حزب دموکرات نیست بلکه تعهد دولت آمریکاست؛ اشتباه ترامپ این است که فکر می‌کند برجام تعهد حزب دموکرات است.

تمرکز دولت برای اشتغالزایی، روی بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بازآفرینی شهرها بوده که طبق پیش‌بینی‌ سازمان برنامه ۲۴۰ هزار شغل در آن ایجاد می‌شود و در هر شرایطی انجام خواهد شد. وزارت تعاون هم طرح‌هایی دارد برای اشتغال که در سال آینده اجرا خواهد شد و از این راه‌ها اشتغال ایجاد خواهد شد.

روحانی در باره بودجه 97 و جدول 17 بودجه در تمام سالهای گذشته نیز گفت:

جدول 17 اشکالش این بود که دستگاه‌هایی به عنوان کمک پولی می‌گرفتند و اینکه کجا مصرف می‌شود و چه می‌شود و گاهی آمار ظاهری می‌دادند اما خروجی آن مشخص نبود.

از ویژگی‌های بودجه امسال، شفافیت است؛ هم شفافیت برای دولت و هم برای مردم. تجمیع و بخشی که زیر نظر ارشاد رفته برای آن است که نظارت کنیم و برمبنای کاری که انجام می‌دهند بودجه بگیرند. بعضی موارد را حذف کرده‌ایم.

من سال ۲۰۱۸ را سال مشکلات سیاسی نمی‌بینم. روابط ما با کشورهای جهان بخصوص اروپا از همیشه بهتر است. لااقل از قبل از سال ۲۰۰۵ که من با آن آشنایی کامل دارم بهتر است.  با چین و روسیه و اغلب کشورهای منطقه نیز روابط ما بهتر از هر زمان دیگری است.

فضای مجازی و اینترنت، فضای مهمی برای ماست.

اطلاعات و دانش روز دنیا و مشاغل در این فضا بسیار مهم است. در دو سال گذشته 200 هزار شغل در فضای مجازی به وجود آمده که موبایل‌محور است. در حال گسترش نسل 3 و 4 موبایل در سراسر کشور هستیم. اهدافی که ما داریم هم فرهنگی است، هم اجتماعی، هم اقتصادی و هم سیاسی است.

الان رییس جمهور آمریکا توییت می‌کند و میلیون‌ها پاسخ می‌شنود و گاه عقب‌نشینی می‌کند. این یعنی این فضا در دنیای سیاست خارجی و داخلی و اقتصادی یک بازیگر عمده است.

دولت مصمم است هم در زیرساخت و هم در زمینه محتوا و هم پلتفرم‌های مورد نیاز به سمت توسعه حرکت کند لذا پهنای باند را می‌بینید که گسترش یافته است.

سهولت دسترسی مردم به فضای مجازی با گذشته متفاوت است. کسی حوصله ندارد نیم ساعت معطل شود برای مشاهده یک اثر. در زیرساخت کار بسیار خوبی انجام گرفته است. در شبکه ملی گام‌های خوبی برداشته شده است.   دولت مصمم است هم شبکه‌های اجتماعی داخلی را تقویت کند و هم معتقد است انحصار در این زمینه معنا ندارد. اگر بنا باشد یک پیام‌رسانی بیاید و بخواهد همه فضا در اختیار آن باشد برای کشور ما مفید نیست.  باید پیام‌رسان‌های مختلف حضور داشته باشند و آثار اصلی آن آثار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی است.

در فضای مجازی عمده محتوا را ما خودمان درست می‌کنیم.  نسل جوان ما و همه معتقدین به انقلاب و همه کسانی که به هویت ایرانی و اسلامی خود ارج می‌نهند به این فضا وارد شوند تا این فضا تبدیل به یک فرصت بزرگ شود.  آن دوره که بگوییم ببندیم و از پشت بام بیندازیم پایین- البته منظورم دیش است، نه آدم- گذشته است.

روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار ان.بی.سی آمریکا درباره‌ی مذاکره مجدد آمریکا و اروپا درباره بخشی از برجام گفت:

برجام قابل مذاکره مجدد یا بازنویسی نیست. برجام توافقی است که پس از ۳۰ ماه تلاش نوشته و امضا شده و شورای امنیت آن را تایید کرده و هیچ معنایی ندارد با آمریکا و اروپا یا هرکس دیگر درباره آن مذاکره کنیم. تعهد ما دربرابر دنیا این است که دنبال سلاح کشتار جمعی نرویم و نمی‌رویم، اما هر چه سلاح‌ متعارف، برای دفاع از خود لازم داشته باشیم تهیه خواهیم کرد. موشک‌های ما هیچ‌وقت برای تهاجم به کسی نبوده و برای دفاع از خودمان بوده است. موشک‌های ما برای سلاح کشتارجمعی نبوده است. اگر آمریکایی‌ها از فرصت برجام درست استفاده می کردند امکان مذاکره درباره موضوعات احتمالی دیگر هم فراهم میشد که دولت فعلی آمریکا کلا این فرصت طلایی را از بین برد. کلید حل مشکلات میان ایران و آمریکا در واشنگتن است. آمریکا باید دست از فشار و تهدید بردارد و در آن صورت خود به خود فضا فضای دیگری می‌شود.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال «الاتجاء» درباره «پروژه غرب درباره قدس:

دولتی که امروز در واشینگتن سر کار است متفاوت با دولت‌های گذشته است.  این که در داخل کاخ سفید فردی تاثیرگذار و صهیونیست وجود دارد، بی‌تردید در مسائل منطقه و جهان اثرگذار است.

اسرائیل اشتباه می‌کند که فکر می‌کند از ترامپ و کوشنر که کنار آن هستند و در عربستان که کسانی  حضور دارند که پختگی کافی ندارند می توان علیه ایران و قدس و منطقه استفاده کرد.  با گذشت زمان، حکام ریاض خواهند فهمید مسیرشان نادرست است.  اگر کسی در منطقه فکر کند اسرائیل دشمن ایران و دوست کشورهای منطقه است اشتباه می‌کند. اسرائیل به دلیل عملکردش مشخص است که دشمن همه کشورهای منطقه است.  دلمان می‌خواهد رژیم عربستان سر عقل بیاید و منافع مردم خود و مسلمانان را مدنظر قرار دهد. اگر کاری از دستمان بربیاید کوتاهی نخواهیم کرد.

ما قدم به قدم باید از نفت خام فاصله بگیریم؛ کم‌کم باید به صادرات گاز و بنزین برسیم اما باید اتکای بودجه‌ای به نفت را کم کنیم. بخصوص در بودجه‌ی جاری؛ یعنی اتکا کشور باید عمدتاً به مالیات باشد.

به قشری که مالیات پرداخت می‌کند نباید فشار بیاوریم. بلکه به کسانی که مالیات نمی‌دهند باید توجه کنیم و پرداخت مالیات را گسترش دهیم. همه باید مالیات دهند. همه ما وظیفه داریم مالیات قانونی خود را پرداخت کنیم و نباید استثنایی داشته باشیم. اگر دستگاهی مالیات بدهد و بقیه ندهند یعنی رانت و اقتصاد ناسالم.

اقتصاد دانش بنیان مسئله مهمی است و خوشبختانه مهاجرت معکوس امروز به کشور آغاز شده است؛ بسیاری از استارت‌آپ‌های جدید توسط کسانی راه‌اندازی شده که درس خوانده خارج بودند و به کشور بازگشته‌اند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. ما در سال آینده هم از این قشر حمایت خواهیم کرد.

احزاب ما متاسفانه عمدتا مثل مغازه‌های فصلی در ایام انتخابات فعال می‌شوند. باید گفت‌وگوی ملی راجع به مسائل اساسی کشور آغاز شود.

البته اتکای جامعه مدنی فقط نباید به احزاب باشد. الان سمن‌ها بخش بزرگی هستند در زمینه‌های مختلف فعالیت خوبی دارند. امید و آرزوی من این است که همه احزاب و تشکل‌ها و جامعه مدنی فعالیت مستمر داشته باشند.  مردم بیایند در گفتمان‌هایی که در آینده‌شان مهم است بحث کنند.

مگر نمی‌گوییم آلودگی هوا و زلزله؟ همه دنبال این هستیم که بگوییم بنزین و نان ارزان ‌شود. اینها درست و ممکن است عده‌ای کف بزنند برایمان اما مگر نباید آلودگی هوا حل شود؟ الان فقط مدارس را تعطیل می‌کنیم که ساده‌ترین و شاید بدترین راه است.

راه صحیح و عاقلانه بدون پول ممکن نیست. باید خودروها و وسایلی که مصرف‌کننده انرژی هستند اصلاح شوند. این بودجه می‌خواهد. همین طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل بودجه می‌خواهد.  عربستان سعودی که چند برابر ما نفت می‌فروشد از پارسال تا امسال بنزین و گازوئیل را دو برابر کرده است. ما به مجلس گفتیم همفکری و هماهنگی کنند. وزیر نفت ما اعلام کرد روزانه معادل 5.5 میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنیم! همه خیابان‌های ما تبدیل شده به پارکینگ.  جامعه مدنی درباره اینها باید گفت‌وگو کند. باید گفت‌وگوی ملی راجع به مسائل اساسی کشور راه بیفتد.  باید گفتمان‌سازی ما بخشی به سمت مهم‌ترین مسائل اجتماعی کشور برود

 در پاسخ به سؤال خبرنگار تلویزیون "تمدن افغانستان" درباره‌ی همکاری بین ایران و افغانستان نیز روحانی گفت:

پیمان همه‌جانبه‌ی مهمی بین ایران و افغانستان منعقد شده که بخش‌هایی از آن انجام شده و بخش‌های دیگری مانده که انجام آن بسیار مفید خواهد بود. ایران آمادگی دارد همکاری مستشاری با افغانستان درباره مسایل امنیتی و مبارزه با تروریسم داشته باشد. البته حضور آمریکا و نیروهای خارجی در افغانستان زمینه‌ساز گرایش جوانان به گروه‌های تروریستی شده است. با این حال در صورت درخواست دولت افغانستان، ایران آمادگی دارد درزمینه مسائل امنیتی به این کشور کمک کند.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 18 بهمن

 
 

اشتراک گذاری: