ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

8 خرداد ماه  1397

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

بخش هائی از سخنرانی روحانی

آیا روحانیت ایران

لیاقت اداره کشور را داشت؟

 
 
 
 

 

روحانی شامگاه شنبه در دیدار با جمعی از علما و روحانیون سخنانی گزارش گونه ایراد کرد و گفت:

انقلاب برای آن بود که « به دنیا اعلام کنیم اسلام قدرت مدیریت جامعه را داشته و یک دین فردی نیست و برای همه امور جامعه برنامه داشته و می‌تواند کشور و جامعه را بهتر اداره کند. اگر امروز بتوانیم آثار تحقق این هدف را در جامعه ببینیم، معلوم است در اجرای انقلاب موفق بوده‌ایم و اگر غیر از این در جامعه حاکم باشد، نشان می‌دهد که تلاش، کوشش، فداکاری، انسجام و یکپارچگی ما به اندازه کافی نبوده است»

(البته ایشان نخواسته بگوید که توان و دانش و لیاقت ما برای اداره کشور کافی نبود!)

روحانی ادامه داد:

مدیریت جامعه و یک کشور در دنیای امروز بدون درنظرگرفتن همسایگان و جامعه جهانی امکان‌پذیر نیست. البته شاید برخی معتقد باشند که می‌توانیم به دور خودمان دیوار کشیده و کشور را اداره کنیم اما اداره جامعه به مفهوم دنیای امروز با این شیوه تقریبا غیرممکن است. زندگی در دنیای امروز بدون ارتباطات سخت، مشکل و غیرممکن است. ما در گذشته در یک نظام دیکتاتوری زندگی می‌کردیم و پس از انقلاب در نگارش قانون اساسی به گونه‌ای آن را نوشتیم که موجب گره‌زدن هر نهاد به نهاد دیگر شد. در حالی که از جايي به بعد، این کار انجام امور را بسیار سخت و دشوار می‌کند. بنده موافق استقلال قوا هستیم، اما معتقدم نباید قوا جزیره‌های جدا از هم باشند. امروز شرایط ما با گذشته متفاوت است؛ نسل جوان به خدا باور دارد، او را باور کنیم. هر‌چه از این بخش از جامعه فاصله بگیریم به ضرر نظام و کشور است. کاش روحانیتی که در ابتدای انقلاب آستین بالا زده و بار مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت و به‌حق و صحیح وارد متن سیاست شد، امروز وارد جناح‌بندی‌ها و گروه‌بندی سیاسی نشده بود. اما واقعیت آن است که امروز روحانیت وارد جناح‌بندی‌ها شده و بابت این ورود نیز هزینه‌های زیادی پرداخته که این اشتباه و بی‌نتیجه است. جامعه و نسل جوان ما امروز نیازهایی دارد که باید به آنها توجه کرد.امروز ادبیات و شیوه تبلیغاتی در جهان مرسوم است که ما با آن فاصله داریم و گاهی می‌خواهیم با شیوه‌های صد سال پیش نسل جوان‌مان را که به انواع ارتباطات و شیوه‌های امروز دنیا دسترسی دارد، ‌هدایت کنیم.

دولت در زمینه مسائل بین‌الملل، گام‌های مؤثر زیادی برداشته که یک نمونه آن، لغو شش قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت است که امروز و با وجود خروج آمریکا از برجام همچنان لغو و بلااثر هستند. دولت همچنین پرونده بسیار پیچیده PMD را که برخی‌ها می‌گفتند تا ده‌ها سال آینده نیز حل نخواهد شد، حل‌وفصل کرد و این پرونده بسته شد. فرق غنی‌سازی امروز ما با گذشته در این است که قبلا سازمان ملل مدعی بود که ایران به‌خاطر تخلفاتی که داشته حق قانونی غنی‌سازی ندارد، اما امروز غنی‌سازی ما با رأی همان سازمان ملل که آمریکا نیز به آن رأی داده کاملا قانونی است. این تأمین حقوق ملت و تلاش برای رفع ظلمی بود که به ملت ایران می‌شد. دولت همچنین تلاش کرد ظلم بزرگ‌تر تحریم را نیز دفع کند و در زمینه‌هایی نیز موفق بود، اما در برخی زمینه‌ها آمریکایی‌ها، همراهی نکردند و این عدم همراهی تا آنجا ادامه پیدا کرد که بالاخره به طور یک‌جانبه از برجام خارج شدند. باوجود این امروز در وضعیتی هستیم که رئیس‌جمهور فرانسه در سفر به روسیه و دیدار با رئیس‌جمهور این کشور در مصاحبه مشترک اعلام می‌کنند که ما حامی برجام هستیم. آمریکایی‌ها به اروپایی‌ها فشار می‌آورند که یا ما را انتخاب کنید یا ایران را اما اروپایی‌ها می‌گویند که ما برجام را انتخاب می‌کنیم. نمی‌خواهم بگویم همه مسائل حل‌و‌فصل شده است، اما امروز اکثر کشورها معتقدند و می‌گویند که راه ایران درست بوده و این آمریکاست که اشتباه کرده و این یک موفقیت بزرگ است. امروز تلاش ما بر این اصل استوار است که اگر توانستیم حقوقمان را با ماندن در برجام احصا کنیم، در این معاهده بمانیم. مدت تعیین‌شده از زمان سپری‌شده، ما را امیدوار کرده که می‌توانیم به اهدافمان برسیم .

توجه داشته باشید که شرایطی که امروز در آمریکا وجود دارد نیز دائمی نیست و معلوم نیست که در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره و دیگر انتخابات پیش‌رو در آن کشور، چه اتفاقی بیفتد. درهرحال باید مسائل را با تدبیر پیگیری و حل ‌و فصل کنیم.

 امروز فشار زندگی برای مردم وجود دارد و شرایط مطلوب ایجاد نشده است، اما با توجه به برخی از شاخص‌ها می‌توانیم ببینیم که تغییرات مثبتی نیز حاصل شده است. در پنج سال گذشته به اندازه افزایش میزان تورم و حتی بیش از آن به دریافتی همه حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران اضافه شده است و این در حالی است که در گذشته در سال‌هایی که تورم 25 درصد افزایش یافت، حقوق‌ها 10 درصد افزوده می‌شد، اما در طول این سال‌ها اضافه‌شدن حقوق هیچ‌گاه کمتر از نرخ تورم نبوده است و این یک نوع عدالت اجتماعی است. در طول پنج سال گذشته با تلاش‌های دولت از نظر بهداشت و درمان شرایط جدیدی در کشور ایجاد شد و بیماران می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کمتر از قبل، امور درمانی خود را انجام دهند. درست است که مردم همچنان مشکلاتی دارند، اما وضعیت کلی کشور رو به پیشرفت است. فقط در استان‌های خوزستان و ایلام، بیش از 300 هزار هکتار زمین زهکشی و به تجهیزات آبیاری مدرن مجهز شده است که این گام مهمی در زمینه تقویت کشاورزی و حفظ منابع آب در کشور است. از صداوسیما، منابر و همه کسانی که تریبون در اختیار دارند، انتظار مي‌رود که در کنار نقد، واقعیت‌ها را نیز برای مردم به نمایش بگذارند و برای نقایصی که می‌بینند و بیان می‌کنند نیز راه‌حل ارائه دهند.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 7 خرداد

 
 

اشتراک گذاری: