ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 

صفحه اول

پیوندهای پیک

بايگانی پيک

20 شهریور ۱۴۰۲

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت 20 شهریور

توفان در "کاسه"

تلویزیون های سه قلوی لندن

 
 
 
 

  

تظاهرات نیمه دوم سال گذشته، انگیزه های گوناگونی داشت که مخالفت با حجاب اجباری و کشته شدن دختر جوانی بنام مهسا در مرکز گشت ارشاد را نیز شامل می شد. رسانه های فارسی زبان خارج از کشور (از جمله تلویزیون های سه قلوی لندن) با توجه به نقش زنان ایران در هر جنبش اعتراضی که تاکنون و با دلائل و انگیزه های مختلف در ایران جریان داشته، تمرکز خود را روی حجاب قرار دادند و به آن لقب "انقلاب مهسا" یا "انقلاب زن- زندگی- آزادی" دادند. تظاهراتی که در آغاز بصورت خود جوش و عاری از خشونت بود و حکومت نیز در ابتدا بهانه ای برای یورش به آن نداشت، بتدریج و با تحریک همین سه تلویزیون و سپس شبکه های اینترنتی جنبه های خشونت آمیز به خود گرفت. تا حد آموزش "کوکتل مولوتف" و حمله به مراکز دولتی به سبک انقلاب بهمن 57. حکومت نیز با بهانه قرار دادن همین خشونت و تبلیغ به برخی اقدامات خشونت آمیز از سوی برخی افرادی که معلوم نیست خود جوش دست به این اقدامات زدند و یا وابستگی هائی داشتند وارد "فاز خشونت" شد و سرکوب، کشتار و دستگیری ها آغاز شد. برای اعتراضات سال گذشته، همین سه تلویزیون یک تاریخ هم اختراع کردند و آن را روز کشته شدن "مهسا" در تاریخ 25 شهریور اعلام کردند.

این یاداشت کوتاه، قصد بررسی رویدادهای اعتراضات سال گذشته و نقش آفرینی آن چه از جانب حکومت به شیوه رویاروئی با اعتراضات مردم در گذشته و ادامه آن در زندانها و از جانب معترضان رویداد سال گذشته را ندارد، بلکه صحبت از امروز و آن سالگردی است که تاریخ آن را سه تلویزیون لندنی 25 شهریور اعلام کرده اند.

کسانی که در این روزها، رسانه های فارسی زبان خارج کشور و بوِیژه آن سه تلویزیون فارسی زبان مورد اشاره را دنبال کرده باشند، شاهد شدت گرفتن تبلیغ و تشویق مردم برای به خیابان آمدن مردم در 25 شهریور هستند. اعلامیه پشت اعلامیه از این رسانه ها پخش می شود. از جمله دو پیام از رضا و فرح پهلوی که مردم را برای انقلاب دعوت آمدن به خیابان می کنند. تحرکات انتظامی و ضد شورشی حکومت در تهران و برخی شهرهای بزرگ ایران نیز روی دیگر فضائی است که ساخته و یا می خواهند بسازند. آیا واقعا چنان فضائی که رسانه های فارسی زبان درخارج کشور معرفی می کنند و آرایشی که حکومت به خود گرفته، در میان مردم ایران وجود دارد؟

ما شب گذشته، توانستیم با برخی افراد فعال جامعه در چند شهر بزرگ ایران ( مشهد، شیراز، گرگان، گیلان، بوشهر، اصفهان و تهران) تماس گرفته و حال و هوای شهرها و مردم را سئوال کنیم. تمامی کسانی که با آنها تماس برقرار کردیم تاکید بر جنجال سازی تلویزیون های سه قلوی لندن و بویژه ایران اینترنشنال داشتند و این که حال و هوای هیچ شورش و اعتراض خیابانی در جامعه وجود ندارد و آن توفانی که تلویزیون های سه قلو و مفسران همیشه حاضر در آن تلویزیون از آن صحبت می کنند توفان در کاسه آب است! اعتراض ها همیشه بر محور یک موضوع و در یک زمان از پیش تعیین شده روی نمیدهد و این همان اشتباهی است که هم براندازان و اپوزیسیون خارج از کشور و هم حکومت می کنند.

از مشهد برای ما نوشتند:

«تا کنون هیچ فضایی به جهت سالگرد در هیچ نقطه ای از کشور مشاهده نمی‌شود و اگر حاکمیت با خویشتن داری جلو برود هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. مردم هم گوششان به آن سه تلویزیون کذائی بدهکار نیست.»

از تهران نوشتند:

«اتفاقا امروز با دوستان در باره این احتمال صحبت میکردیم. معمولا اعتراض‌ها خودجوشند و این روزها شاهد چنین خودجوشی نیستیم. در خیابان و جاهای شلوغ نیروها برای نمایش قدرت مدتی است حضور دارند. مخصوصا در ایستگاه های مترو. جامعه بطور کلی آرام است و حکومت یک زیرکی جالبی را هم به کار برده است. یعنی سکوت درباره سفرهای مردم به شهرهای شمالی و رسیدن به دریا، با آنکه تعطیلات هفته گذشته و هفته آینده مذهبی است»

از اصفهان نوشتند:

«شلوغ کاری این روزا مخصوص قشری نسبتا مرفه از سلطنت طلب هاست که عمدتا هم در جمع های خانوادگی باد در گلو می اندازند و اهل به خیابان آمدن نیستند. دوستی که در یکی از بیمارستان های معروف پزشک است امشب می گفت: بعضی از بیمارانِی که با آنها صحبت می کنم، از وضع زندگی بشدت می نالند اما چیزی در تائید به خیابان آمدن نمی گویند.»

از گرگان نوشتند:

«اینطرفا خبری نیست و با برآورد من جای دیگری هم خبری نیست. نارضایی مردم در اوج است و همه از بی عرضگی دولت می گویند اما نشنیدم که درباره به خیابان امدن حرفی بزنند. رشد آگاهی مردم کم نظیر است.»

از شیراز نوشتند:

«هیچ خبری نیست و کسانی هم که صحبتی می کنند اشاره به جنجال های اینترنشنال می کنند.

یک نمونه را برایتان می نویسم: اینترنشنال دلیل کمبود اتوبوس های بین شهری که علتش جابجایی مسافران اربعین بوده را به مسائل امنیتی ربط داده و می گوید که به اتوبوس ها اجازه جابجایی مسافر از شهرها به طرف تهران را نمی دهند تا در سالگرد مهسا در تهران تظاهرات نشود و مردم از شهرهای مختلف به تهران سرازیر نشوند. در صورتیکه همه میدانند برای جمعیت 4 میلیونی که پشت مرز مهران سرگردانند تا خود را به شهرهایشان درایران برسانند اتوبوس نیست. قیمت بلیت اتوبوس گران شده و قیمت سواری در همین روزها و به همین دلیل از ۲ میلیون به ۳ میلیون رسیده است.»

 

به کانال تلگرام پیک نت بپیوندید:

https://telegram.me/pyknet

 

 


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  11 سپتامبر ۲۰۲۳

 
 

اشتراک گذاری: