ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۳۱ مرداد ۱۴۰۲

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت ۳۱ مرداد

آغاز به کار اجلاس بریکس

با حضور رهبران ۴۰ کشور 
 
 

 

اجلاس مهم بریکس، از روز سه شنبه (امروز) به مدت دو روز کار خود را در افریقای جنوبی آغاز می کند. در این اجلاس ۴۰ تن از رهبران جهان حضور خواهند داشت و از روزگذشته (دوشنبه) این رهبران بتدریج وارد "ژوهانسبورگ" پایتخت افریقای جنوبی شدند. هنوز معلوم نیست که پوتین رئیس جمهور روسیه شخصا در این اجلاس شرکت خواهد کرد و یا بصورت آنلاین حضور خواهد داشت، اما حضور وزیر خارجه پرسابقه روسیه "لاوروف" در این اجلاس قطعی است.

او، پیش از آغاز به کار اجلاس در مصاحبه با مجله "اوبونتو" افریقای جنوبی گفت: هدف بریکس تبدیل شدن به یک "هژمون جمعی جدید" نیست. هدف بریکس یکی از ستون های نظم جهانی با هدف تبدیل جهان تک قطبی به جهان چند قطبی است. عدم شرکت مستقیم پوتین در این اجلاس، هم مسائل مربوط به امنیت جانی وی و هم جلوگیری از فشار امریکا و اروپا به دولت افریقای جنوبی اعلام شده است.

مهم ترین مسئله ای که از پیش اعلام شده، در اجلاس بریکس بررسی خواهد شد، تعیین یک پول واحد برای تجارت جهانی میان اعضای بریکس و بررسی در خواست های رسیده برای عضویت در بریکس و پذیرش برخی درخواست هاست. از جمله درخواست ایران و عربستان و مصر، ونزوئلا و چند کشور دیگر امریکا لاتین که حدس زده می شود بیشترین شانس را دراین زمینه ایران و عربستان و احتمالا مصر خواهند داشت. اگر ایران در این اجلاس به عضویت بریکس پذیرفته شود، یک گام بزرگ دیگر، پس از عضویت ایران در پیمان شانگهای، برای کنده شدن ایران از وابستگی به غرب و قرار گرفت آن در کنار کشورهائی است که خواهان جهان چند قطبی و خاتمه امپراطور دلار بر جهان است برداشته شده است. از ایران نیز رئیس جمهور به این اجلاس دعوت شده است.

در ماههای اخیر و بویژه در هفته های اخیر، امریکا و برخی کشورهای اروپائی هر آنچه از دستشان بر می آمد انجام دادند تا بر سر راه تشکیل این اجلاس سنگ اندازی کنند و حتی در برخی کشورها، دولت های آنها را زیر فشار و تهدید قرار دادند، اما این کارشکنی ها تاثیری بر عزم هیات رهبری بریکس برای تشکیل این اجلاس نتوانست بوجود آورد. رسانه های غرب بسیار مختصر و به اشاره درباره این اجلاس گزارش هائی که اغلب نیز همراه با تحریف و تحقیر بود منتشر کردند و در ایران نیز رسانه ها، تقریبا همین سیاست را دنبال کردند و صدا و سیما نیز گامی در جهت روشن سازی افکار عمومی درباره اهمیت این اجلاس و نتایج پیوستن کامل ایران به آن (بویژه در زمینه اقتصادی و سیاسی) برنداشت. مطبوعات طرفدار غرب در ایران نیز همچنان به انتشار مطالبی علیه نزدیکی به چین و چین ستیزی خود ادامه دادند. این درحالی است که کوچکترین خبر مربوط به امریکا و اروپا با آب و تاب در مطبوعات غرب و ایران منتشر می شود. حتی اگر منشی کاخ سفید سرما بخورد و یا بایدن عطسه کند!


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۲۲ آگوست ۲۰۲۳

 
 

اشتراک گذاری: