ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۴ اسفند ۱۴۰۳

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت ۴ اسفند

تشکر پوتین از بن سلمان

و استقبال از دیدار با ترامپ

تدوین آذرنگ

 
 
 

 

 

ولادیمیر پوتین در جریان بازدید از یک کارخانه تولید پهپاد در سن پترزبورگ، با خبرنگاران درباره پهپادهای جدید ساخت روسیه و همچنین نتیجه مذاکرات دو هیات امریکائی و روسی در ریاض صحبت کرد و به سئوالات آنها پاسخ داد.

او درباره مذاکرات ریاض گفت:

«از رهبری پادشاهی عربستان سعودی "از صمیم قلب" سپاسگزاریم که "نه تنها با مهربانی شرایط را برای دیدارهای سطح بالا میان روسیه و ایالات متحده فراهم کرد، بلکه برای ایجاد فضای بسیار صمیمانه از هیچ کوششی دریغ نکرد.

درباره نتیجه گفتگوهای ریاض اولین چیزی که می خواهم بگویم این است که ما توافق کردیم که کار هیئت های دیپلماتیک را به حال عادی بازگردانیم. اخراج مداوم دیپلمات ها از واشنگتن و مسکو هیچ نتیجه خوبی نداشته است. اگر این اخراج های دو طرف ادامه می یافت، بزودی سفارتخانه های دو کشور با نظافتچی ها دایر می ماند. قطعاً باید کارهای کارشناسی بیشتری انجام شود، فعلا اولین گام برداشته شد. مذاکرات و ادامه آن شامل مشکلات خاورمیانه به معنای وسیع کلمه نیز می شود، منظورم تداوم حضور ما در سوریه، حل و فصل مسئله فلسطین و اسرائیل و غیره است. مسائل زیادی وجود دارد که هم ایالات متحده و هم فدراسیون روسیه باید آن ها را حل کنند و البته مسئله اوکراین در اولویت قرار دارد.

 در زمینه اقتصادی، کار مشترک ما در بازارهای جهانی انرژی، فضا و تمام مشکلاتی طی 3 سال گذشته بوجود آمدند. من چشم انداز را مثبت می بینم. البته درباره همه این مسائلی که اشاره کردم در نشست ریاض گفتگوهای اولیه صورت گرفت. در مجموع، فضا "بسیار دوستانه" بود.

پوتین اضافه کرد: آنگونه که هیات اعزامی روسیه به من گزارش داده اند در هیات آمریکایی، رویکردی بکلی متفاوت نسبت به گذشته را ارائه دادند و نظری مثبت درباره  روند مذاکرات داشتند.

در پاسخ به سئوالی درباره واکنش زلنسکی به این گفتگوها نیز پوتین گفت: واکنش کیف به دلیل غیبت او در این نشست نامناسب بود.

اعتماد میان روسیه و ایالات متحده، راهگشای بسیاری از مسائل از جمله بحران اوکراین است و هدف از مذاکرات ریاض نیز دقیقاً افزایش این اعتماد بود.

در مورد کشورهای اروپائی نیز روسیه هرگز تماس با اروپایی ها را رد نکرده است. روسیه هرگز از مذاکره با اوکراین خودداری نکرده است. آنها تاکنون مذاکرات را نپذیرفته اند، بویژه اروپایی ها که ارتباط با روسیه را قطع کردند و اوکراینی هم انجام هر نوع مذاکره ای را  منع کرد. شما میدانید که اوکراین نتایج مذاکره استانبول را رد کرد. ما همیشه آماده بازگشت به میز مذاکره هستیم.

درباره کنترل تسلیحات اتمی نیز پوتین گفت:

مسکو و واشنگتن باید در مورد موضوع تمدید پیمان کاهش «استارت ۳» تسلیحات استراتژیک که یک سال دیگر منقضی می شود تصمیم بگیرند. پرزیدنت ترامپ طی یک گفتگوی تلفنی این را به من گفت و من می توانم آن را تأیید کنم.

ما بزودی نتایج مذاکرات ریاض را به اطلاع دوستان و متحدان خود خواهیم رساند. از جمله موضوع برجام را.

در پاسخ به سوالی درباره دیدار احتمالی با ترامپ نیز پوتین گفت: خوشحال می‌شوم با دونالد ترامپ ملاقات کنم، ما مدت زیادی است که همدیگر را ندیده‌ایم. ماهیت گفتگوی تلفنی ما نیز همین را مشخص ساخت. ما در جریان کارزار انتخاباتی امریکا شاهد بودیم که ترامپ بتدریج طی 6 ماه، با دریافت اطلاعات واقعی مربوط به وقایع اوکراین بتدریج مواضع خود را تغییر داد.

 فراهم شدن شرایط دیدار من و ترامپ مقداری زمان می برد، این که این زمان چقدر خواهد بود معلوم نیست و الان حاضر نیستم جواب بدهم، اما ما تمایل به برگزاری چنین دیداری را داریم .

https://www.stoletie.ru/lenta/putin_ocenil_itogi_peregovorov_v_er-rijade_222.htm


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۲۲ فوریه  ۲۰۲۵

 
 

اشتراک گذاری: