ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۲۶ آذر ۱۴۰۳

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

ایران زیر فشار بمب فرضی اتمی

خاورمیانه زیر فشار بمباران های اسرائیل

راشا تودی-  ترجمه نعمت بوستانی

 
 
 

 

 

گرگ ها از خارپشت خواستند تا لباس های خارا گین خود را در بیاورد زیرا حمل آن سنگین و در عین حال خیلی دردناک است!

اخیرا دولت های آلمان، فرانسه و بریتانیا گام های ایران برای افزایش ظرفیت تولید اورانیوم غنی شده تا 60 درصد را به شدت محکوم کردند و خواستار پایان دادن فوری به تشدید تنشهای هسته ای شدند. البته نتیجه این رفتار و تحکم آمیز، مانع از حمایت غرب متحد نمی شود که اسرائیل کار حکومت سوریه را به پایان برساند و به سمت ایران تغییر مسیر دهد.

در این رابطه مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران اعلام کرد: ایران آماده است ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را با همکاری آژانس مانند گذشته اثبات کند.

این داستان جالب و ادامه دار از سال ۱۹۹۳ آغاز شد، زمانی که برای اولین بار (این بچه ننر غرب) نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ایرانی ها را متهم به ساخت سریع بمب اتمی کرد. اسرائیل تنش ها را تشدید کرد: "هولناک ترین تهدید برای موجودیت اسرائیل ایران است که تا سال ۱۹۹۹ قطعاً یک بمب اتمی، یک بمب اتمی اسلامی تولید خواهد کرد". در سال ۱۹۷۳، اسرائیلی ها حتی بمب اتمی خود را آماده کردند و آن را با هواپیما بارگیری کردند و... اما چگونه می توان تهدید ساخت بمب اتمی را با داشتن آن مقایسه کرد؟ آن چیز یک بمب نظامی است که فریاد می زند "الله اکبر!" و آن دیگری بمب اتمی صلح آمیز، سفید و کرکی اسرائیل است که آز آن " نوای دل انگیز موسیقی" به گوش می رسد.

آری! بمب اتم ظاهر شد اما نه در ایران، بلکه در پاکستان و هیچ آبی از آب تکان نخورد، حتی هیچ کس در باره آن کنجکاوی هم نکرد. اما برعکس، ایران از تولید بمب اتمی خود داری کرد. با این امتناع، ایرانی ها نتوانستند  نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را قانع کنند که موضع خود را تغییر دهد و او همچنان می گفت که ایران در شرف ساخت بمب اتمی است و موجودیت اسرائیل را تهدید می کند. در واقع: ۳۰ سال پیش، نتانیاهو درباره تهدید وحشتناک بمب هسته ای ایران فریاد می زد و آمریکا تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال می کرد. ایالات متحده به سختی توانست از جنگ با ایران اجتناب کند، نئومحافظه کاران نقشه ای برای آمریکا جهت جنگ با مسلمانان در سالهای آینده ترسیم کردند. جنگ با عراق، افغانستان و لیبی رخ داد، اما در مورد ایران چنین اتفاقی نیفتاد.

برای اینکه این بچه ننر و دست پرورده آزرده نشود، در سال ۲۰۱۵ ایران و آمریکا قراردادی منعقد کردند که روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان هم به آن پیوستند. بر اساس این توافق، ایران باید به عدم تولید سلاح اتمی ادامه دهد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی مرتباً بازرسانی را برای بازرسی به این کشور اعزام کند و در برابر آن هم همه تحریم ها برداشته بشود. اما این بچه دردانه، به فریادهای خود ادامه داد و رئیس جمهور دونالد ترامپ (در دوره اول ریاست جمهوری) طوری رفتار کرد که گویی به درخواست او احترام گذاشته است: او از توافق هسته ای خارج شد و همه تحریم ها علیه ایران را بازگرداند. ایران از آن زمان تا کنون سطوح غنی سازی اورانیوم خود را افزایش داده اما توافق هسته ای را رها نکرده است. بچه لوس همچنان خواستار حمله آمریکا به ایران است. پرزیدنت بایدن، اگرچه قبل از پیروزی در انتخابات وعده بازگشت به توافق هسته ای را داده بود، اما پس از پیروزی هرگز به این وعده عمل نکرد. انگلیس، فرانسه و آلمان به اسرائیل وفادار هستند و حتی نسل کشی مردم فلسطین در غزه نیز نتوانست به این ارادت خللی وارد کند. حال ۴۰ روز دیگر دونالد ترامپ دوباره رئیس جمهور آمریکا می شود و احتمال حمله به ایران و تحقق آرزوی قدیمی این بچه لوس همچنان زیاد خواهد بود.

بنابراین، ایران تلاش می کند تا بهانه ای غیرضروری به دست ترامپ برای حمله به ایران ندهد. در خود ایران صداهایی وجود دارد که خواستار ساخت سلاح اتمی هستند تا تعادل بازدارندگی متقابل در منطقه ایجاد شود. اسرائیل به طور شبانه روز بدون وقفه سوریه را بمباران می کند و سرزمین های آن را به اشغال خود در می آورد و ایران را نیز مورد تهدید قرار می دهد. با وجود توافق آتش بس، لبنان و غزه را بمباران می کند و توافق آتش بس را زیر پا می گذارد. در مواجهه با چنین خوی تجاوزگری و سرکوب، ایران باید به دقت بررسی کند که چه رفتاری باید داشته باشد و چگونه گریبان خود را از تجاوزات ایالات متحده و اسرائیل برهاند.

 در حال حاضر، به نظر می رسد که ایران به غنی سازی اورانیوم تا سطح بالایی ادامه می دهد. بیانیه سه قدرت اروپایی در واقع بیانگر خواسته اسرائیل است، زیرا تنها آنها از سوی کشورهای غربی در توافق هسته ای باقی مانده اند. ایران ممکن است از زمان خروج آمریکا از توافق و بازگرداندن تحریمها مورد بیاعتنایی قرار گرفته باشد اما مشخص نیست که این روش را ادامه دهد. ترامپ نیز ممکن است احساس کند که به او کارت سفید برای حمله به ایران داده شده است. ضمن اینکه تجربه غم انگیز سوریه و لبنان نشان می دهد که وضعیت پیچیده است. علاوه بر این، ممکن است که ایران بر اساس تصمیم " آیتا لله های" خود که ایجاد سلاح های هسته ای را ممنوع کرده اند، راه دیگری را در پیش بگیرد.

ممکن است که اسرائیل و ایالات متحده آرام بمانند و به ایران فشار نیاورند. اما به تجربه ثابت شده است که شیوه معمول آنها، غیر از این خواهد بود.

روسیه حامی اشاعه سلاح های هسته ای نیست. روسیه از همان ابتدا همه کشورها از جمله ایران و اسرائیل را به رعایت معاهده منع اشاعه سلاح های اتمی فراخواند. روسیه از همه طرف های توافق هسته ای خواست به تعهدات اولیه خود، به ویژه پایان دادن به تحریم ها علیه ایران و محدود کردن ذخایر اورانیوم غنی شده این کشور، بازگردند. اما غرب می خواهد به یک نتیجه یکجانبه دست یابد، بگونه ای که ایران اورانیوم غنی شده نداشته باشد اما تحریم ها و تهدید ها علیه آن همچنان پا بر جا باشند.

شرایط بسیار سختی در پیش است. این احساس وجود دارد که ایالات متحده و متحدانش به عمد جهان را به آستانه جنگ جهانی سوق می دهند. روسیه مخالف یک جنگ جهانی است که مطمئناً هسته ای خواهد شد. انشالله درست میشه! اما صلح تنها از طریق امتیاز دادن به دست نمی آید. عمل متقابل لازم است. در این صورت خارهای خار پشت نیز این عملکرد مهم و مؤثر را انجام می دهند.

 

https://russian.rt.com/opinion/1407817-shamir-zapad-iran-yadernaya-eskalaciya


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۱۶ دسامبر  ۲۰۲۴

 
 

اشتراک گذاری: