ايران و جهان  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 

صفحه اول

پیوندهای پیک

بايگانی پيک

19 شهریور ۱۴۰۳

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت 19 شهریور
چرا غربگرایان ایران با صراحت
از پیوند با غرب دفاع نمی‌کنند؟

 
 

  

این که فرد، روزنامه و حزبی طرفدار سیاست مشخصی باشد و توان استدلال لازم برای صحت سیاست خود داشته باشد نه تنها عیب نیست، بلکه برای جامعه ضروری هم هست. اما به یک شرط، آن شرط اینست که مخالفان آن سیاست نیز امکاناتی در حد همان امکاناتی که فرد و روزنامه و حزب مورد بحث دارد، داشته باشند. در این میان، مردم خود قضاوت خواهند کرد که کدام سیاست در جهت منافع ملی کشور است و کدام مغایر این منافع.
درباره روسیه ستیزی تقریبا حاکم بر مطبوعات و رسانه های اینترنتی ایران، ما بارها نوشته ایم که این ستیز خلاف منافع ملی ایران است. دلائل آن را هم بارها نوشته ایم، از جمله این که جهان در حال گذار است از جهان تک قطبی و امریکا محور به جهان چند قطبی و رها شدن از چنگال دلار و قدرت نظامی امریکا. این حرف امروز و دیروز ما نیست و اگر کسانی پیک نت را پیگیرانه خوانده باشند میدانند که برای نخستین بار این مسئله را ما سال 1395 مطرح کردیم. با آغاز ورود ارتش روسیه به اوکراین نیز با صراحت نوشتیم که جهان فصل نوینی را آغاز کرد و از این پس، تحلیل جهان به پیش و پس از جنگ اوکراین گره خورد. و باز در همان سال 95 نوشتیم که ایران باید تکلیف خود را در جبهه گیری های نوین جهانی روشن کند، چرا که نمی توان میان دو لحاف خوابید. نظر ما اینست که باید به جبهه شانگهای و بریکس و جبهه شرق پیوست اما این پیوستن ضرورتی ندارد که با ستیز و جنگ با جبهه مقابل یعنی جبهه غرب باشد. ما همچنان بر همین نظر هستیم و اتفاقا هرچه زمان جلوتر می شود صحت این نظر ما بیشتر تائید می شود.
این سیاست در داخل کشور مخالفانی سر سخت دارد. مخالفانی که امکانات مالی و مطبوعاتی دارند و بی وقفه ذهن جامعه را با سیاست روسیه ستیزی و چین گریزی تخریب می کنند. آنها از هیچ بهانه ای برای تبلیغ سیاست خود، یعنی گره خوردن با جبهه غرب غفلت نمی کنند. حتی اگر این بهانه مربوط به دوران تزارهای روسیه باشد. سایت هائی نظیر سهام نیوز، خبرآنلاین و روزنامه هایی مانند جمهوری اسلامی، اعتماد، دنیای اقتصاد چند نمونه از نمونه های بسیاری در میان مطبوعات و رسانه های اینترنتی ایران هستند که سیاست نه گردش به غرب، بلکه پیوند با غرب را دنبال می کنند. حتی افرادی نظیر صالحی که زمانی مسئول فعالیت های اتمی ایران بود و دورانی نیز وزیر خارجه با صراحت گفت که ایران آخرین سوراخ کمربندی است که غرب می تواند با استفاده از آن روسیه را محاصره کند!
آیا یک هزارم امکاناتی که غرب گرایان در ایران دارند، در اختیار ما هست که بتوانیم نظرات خود را بیان کنیم و مثلا مانند آقای زیدآبادی که برای غرب سینه چاک میدهد، در روزنامه اعتماد مقاله بنویسیم؟ به هیچ وجه. در چنین فضای یکسویه ایست که امثال آقای زیدآبادی، یادداشت نویس ثابت روزنامه اعتماد می نویسد:
«گفته می‌شود برخی مسئولان روزنامۀ کیهان در بازجویی و "هدایت" اعضای بازداشت شدۀ حزب تودۀ ایران در دهۀ ۶۰ نقش داشته‌اند. اگر چنین خبری صحت داشته باشد، به نظرم "جهتِ هدایت" معکوس رخ داده است. بدین معنا که به جای آنکه مسئولان کیهان، سران حزب توده را "هدایت" کنند، سران حزب، مسئولان این روزنامه را "هدایت" کرده‌اند! وگرنه چه دلیلی دارد که سیاست خارجی مورد علاقۀ کیهان و سایت "پیک‌نت" و "راه‌ توده" عیناً شبیه هم باشد بخصوص در بخش حمایت قرص و محکم و یک‌طرفه از روسیۀ پوتین؟»
ما نمیدانیم این اطلاعات غلط و تحریک آمیز را چه کسی به آقای زیدآبادی داده، والا ایشان که در دهه 60 نه سر پیاز بوده و نه ته پیاز. هدف زیدآبادی و همفکران ایشان، صرفا جنگ روانی در چارچوب سیاست روسیه ستیزی و چین گریزی است و در چارچوب همین سیاست آن پرت و پلاها را سر هم کرده است. اگر جز این بود و یا جز این باشد، به ایشان توصیه می کنیم اگر نخوانده است، برود نامه 14 صفحه ای رهبر وقت حزب توده ایران "کیانوری" به رهبر کنونی جمهوری اسلامی را بخواند تا بداند در دهه 60 چه گذشت و با رهبران حزب توده ایران به زبان دستبند قپانی گفتگو می کردند. ما نمیدانیم ایشان در صفحات روزنامه کیهان چه وجه مشترکی با پیک نت پیدا کرده است، اما این را میدانیم که ایشان می‌خواهد بد نامی روزنامه کیهان را به دامن پیک نت وصله کند! به ایشان توصیه می کنیم به جای موش و گربه بازی، با همین صراحتی که ما در باره اوضاع جهان و جبهه شرق و ضرورت قرار گرفتن در کنار چین و روسیه نظراتمان را می نویسیم، استدلال های خود برای پیوند با غرب علیه شرق بنویسد. حداقل آن جسارتی را از خود نشان بدهند که موسی غنی نژاد و سلاح ورزی اتاق بازرگانی در دفاع از پیوند با غرب نشان داده و میدهند.
 

 
 

 


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  9 سپتامبر  ۲۰۲۴

 
 

اشتراک گذاری: