ايران و جهان  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۲۷ فروردین ۱۴۰۳

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت ۲۷ فروردین

ایران با هوشمندی

پس گردنی را به اسرائیل زد

 
 
 

 

 

انبوهی از خبر و فیلم، از حمله ایران به مراکز نظامی اسرائیل منتشر شده است. چنان که اگر در خواندن و دیدن آنها غرق شوی و یا برخی خبرها و مصاحبه ها و اظهار نظرها را عمدتا به دلیل مخالفت با جمهوری اسلامی و کم اهمیت دادن به حرف مقامات نظامی و غیر نظامی آن جدی نگیری، نمی توانی حدس بزنی چه چیزی روی داده و پشت صحنه چه می توانسته باشد.

یک خبر و یک مصاحبه در میان این انبوه خبرها و فیلم ها کلید صندوقچه این حمله است. نخست مصاحبه سرلشگر باقری که گفت ما به شهرها حمله نکردیم و هدف فقط یک مرکز اطلاعات و یک پایگاه هوائی بود. عملیات هم تمام شد و ادامه ندارد.

خبر دیگر که سی ان ان منتشر کرد این بود که بایدن به نتانیاهو که فورا طلب یاری از امریکا برای حمله متقابل به ایران کرده بود گفته است امریکا در چنین اقدامی با اسرائیل همکاری نخواهد کرد!

بنابراین، تقریبا می توان حدس زد که امریکا با واسطه و یا شاید هم بی واسطه درجریان این حمله به شرط محدود بودن و متوجه شهرهای اسرائیل نشدن بوده است. این احتمال که گوشمالی از جانب امریکا به نتانیاهو که دست به اقدامات خودسرانه می زند داده بشود نیز کم نیست. با قبول این، احتمال حمله به ایران بسیار کم است و اسرائیل در حد و اندازه ای نیست که به تنهائی دست به چنین اقدامی بزند. حمله ایران یک پس گردنی محکم به اسرائیل و در واقع به نتانیاهو و کابینه جنگی او بود. اهداف انتخاب شده و پرهیز از حمله به شهرها، بسیار هوشمندانه بود و موقعیت دولت اسرائیل و شخص نتانیاهو را بیش از پیش در میان مردم متزلزل کرد. می توان حدس زد که حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، ادامه بمباران غزه و خواب و خیال حمله به رفح و لبنان را نیز منتفی کرد، مگر رویداد غیر قابل پیش بینی روی بدهد. حمله ایران به اسرائیل، تقریبا مشابه حمله به پایگاه عین الاسد پس از ترور موشکی قاسم سلیمانی بود و البته در ابعادی وسیع تر و اهدافی جدی تر.

در روزهای آینده و با موضع گیری های بایدن و کاخ سفید از یکسو و سمت و سوی متفاوت گرفتن جنگ غزه و روشن شدن تکلیف آبراه مهم دریای سرخ از سوی دیگر، مشخص خواهد شد که ایران و امریکا مستقیم و غیر مستقیم بر سر چه مسائلی از مجموع مسائل منطقه خلیج فارس و دریای سرخ و همچنین خاورمیانه به تفاهم رسیده اند. در این میان، نباید تمایل ایران برای راه نیافتن دوباره ترامپ به کاخ سفید و موقعیت متزلزل دمکرات ها برای حفظ کاخ سفید را فراموش کرد که حلقه برخی بده بستان های سیاسی است.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۱۵ آوریل  ۲۰۲۴

 
 

اشتراک گذاری: