ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۱۱ آذر ۱۴۰۴

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

پس از ۴ دهه به اهمیت آن پی برده اند

آسمان و دریا را هم ببندند

ایران، زمین و راه آهن را دارد

 
 
 

 

 

بالاخره حکومت در ایران ضرورت گسترش شبکه راه آهن و تبدیل آن به کریدور حمل و نقل منطقه ای و بویژه شرق جهان تا سواحل جنوبی ایران را درک کرد و با توسعه شبکه ریلی در حال بازیابی موقعیت ژئوپلیتیکی خود است. ریل می‌تواند محدودیت‌های جغرافیایی را درهم بشکند و قدرت‌آفرین باشد. این درک بسیار دیر و علیرغم کارشکنی هائی که هنوزهم دارد بوجود آمد. از جمله راه آهن آستارا- رشت که ۳ سال بر سر احداث آن کشاکش جریان داشته و هنوز هم دارد.

 گسترش خطوط داخلی و اتصال ایران به روسیه، قفقاز، ترکیه، پاکستان و آسیای مرکزی، ایران را به حلقه مهم شرق– غرب و شمال– جنوب تبدیل می‌کند.

 طرح هائی مانند چابهار– زاهدان– سرخس و کریدور شمال– جنوب، فقط طرح عمرانی نیستند؛ بخشی از استراتژی ژئوپلیتیک ایران‌اند.

مسیرهای ریلی، برخلاف دریا، کمتر تحت تحریم و فشار سیاسی قرار می‌گیرند و هزینه و زمان حمل را کاهش می‌دهند. همزمان با این درک، باید شبکه های قدیمی ریلی ایران را به روز کرد و این همان کاری است که چین می تواند بسرعت برق و باد آن را انجام دهد، اگر غربگرایان بگذارند.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۲ دسامبر  ۲۰۲۵

 
 

اشتراک گذاری: