ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

۱۸ تیر ۱۴۰۴

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

عنوان اول پیک نت ۱۸ تیر

مصاحبه پزشکیان با تاکرکارلسون

سه نکته مهم و تازه

که پزشکیان مطرح کرد!

 
 
 

 

 

مصاحبه تصویری (آنلاین) پزشکیان با تاکر کارلسون، در خارج از ایران بیش از داخل کشور بازتاب داشت، بویژه که در برخی رسانه های داخل کشور مانند روزنامه کیهان و روزنامه جوان که هر دو متمایل به محافل نزدیک به پایداریچی ها و ماجراجویان و ماجرا آفرینان و دردسر سازان هستند، علیه این مصاحبه مطلب اعتراضی نوشتند. اعتراض آنها این بود که مثلا چرا پزشکیان دراین مصاحبه مهاجم نبوده و مانند کیهان دهن گشادی نکرده است. همان دهن گشادی هائی که عملا در خدمت اسرائیل برای حمله به ایران نتیجه داد . البته از نظر این طیف، ناسزا گفتن به رهبران کشورها و از جمله امریکا، عین مبارزه علیه امریکا و مثلا ضد امپریالیستی است.

بهرحال در این مصاحبه تقریبا همان مواضعی که نظام تاکنون داشته مطرح شده مگر چند نکته تازه، از جمله درباره حاضر بودن ایران برای حل و فصل کلیه مشکلاتش با امریکا و یا این که برخی فتواها و دهان دریدگی های امام جمعه هائی نظیر علم الهدا و سید احمد خاتمی ربطی به سیاست های نظام ندارد و نباید آنها را جدی گرفت. نکته دیگر این گفتگو آن بود که پزشکیان سعی کرد حساب ترامپ را از حساب نتانیاهو جدا کند. طبیعی است که حساب امریکا و اسرائیل مشترک است اما این واقعیت دلیل آن نمی شود که از برخی فرصت های احتمالی استفاده نشود که پزشکیان سعی کرد همین کار را بکند.

این مصاحبه را با حذف اکثر سئوال ها و پاسخ های تکراری خلاصه کرده ایم که می خوانید: ادامه

 

«ما جنگ را شروع نکردیم و به هیچ وجه نمی‌خواهیم این جنگ ادامه یابد. از همان ابتدا شعار دولت من این بود که همیشه به آن پایبند بوده‌ام و آن، تقویت وحدت ملی در داخل کشور و همچنین تقویت صلح، آرامش و دوستی با کشورهای همسایه و بقیه جهان بوده است.

می‌خواهم به شما بگویم چه اتفاقی افتاد. از سال ۱۹۸۴، نتانیاهو این ذهنیت غلط را ایجاد کرده که ایران به دنبال بمب هسته‌ای است و این موضوع را در ذهن هر رئیس‌جمهور آمریکا جا انداخته است. اما حقیقت این است که ما هرگز دنبال ساخت بمب هسته‌ای نبوده‌ایم.

ما درست در میانه مذاکرات با ایالات متحده بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا ما را دعوت کرده بود تا چنین مذاکراتی را برای رسیدن به صلح برگزار کنیم. در طول این مذاکرات به ما گفته شده بود که تا اجازه به اسرائیل ندهیم، آنها به شما حمله نخواهند کرد.

قرار بود دور بعدی مذاکرات به زودی برگزار شود، اما ناگهان اسرائیل میز مذاکره را منفجر کرد. ما هنگام نشستن پای میز مذاکرات بودیم که این اتفاق افتاد. با این کار آنها کاملاً دیپلماسی را نابود کردند. در پاسخ به سوال شما درباره نظارت بر برنامه هسته‌ای‌مان باید بگویم که ما آماده گفت‌وگو درباره آن هستیم.

هرگز از نظارت فرار نکرده ایم و آماده‌ایم این نظارت‌ها را بپذیریم. اما متأسفانه به دلیل حملات غیرقانونی ایالات متحده به مراکز هسته‌ای ما، بسیاری از تجهیزات و تأسیسات آسیب شدید دیده‌اند. بنابراین دسترسی به آن‌ها نداریم و نمی‌توانیم ببینیم، مگر این که دسترسی مجدداً برقرار شود. باید منتظر بمانیم ببینیم چقدر آسیب دیده‌اند تا بتوانیم برای نظارت اقدام کنیم.

ما نسبت به فعالیت‌های آژانس کمی بدبین بودیم، چون به نحوی فهمیدیم که اسرائیل می‌تواند از بازرسی‌های آژانس اطلاعاتی دریافت کند، اما این هرگز مانع از فعالیت آژانس در داخل ایران نشد و آن‌ها دسترسی کامل برای نظارت بر تأسیسات هسته‌ای ما داشتند.

بی‌اعتمادی به خاطر آخرین گزارش آژانس ایجاد شد که نوع گزارش و نحوه تهیه آن به اسرائیل بهانه داد تا حملات خود به تأسیسات هسته‌ای ما را انجام دهد. حتی پس از آن، آژانس از محکوم کردن این حملات یا تلاش برای توقف آن‌ها خودداری کرد که خلاف قوانین بین‌المللی بود.

من معتقدم می‌توانیم اختلافات‌مان با آمریکا را به راحتی از طریق گفت‌وگو و مذاکره حل کنیم و قانون بین‌الملل می‌تواند چارچوب یا پایه‌ای باشد که حقوق همه کشورها از جمله مردم ایران در آن رعایت شود. اما متأسفانه این نتانیاهو بود که دیپلماسی و تلاش‌های دیپلماتیک را نابود کرد.

من معتقدم رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند منطقه و جهان را به سوی صلح و آرامش هدایت کند یا برعکس، به سوی جنگ‌های بی‌پایان ببرد.

به دلیل جنایات رژیم اسرائیل، نه فقط علیه کشور من بلکه در کل منطقه، اکنون با بحرانی روبرو هستیم که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. فرماندهان ما در خانه‌هایشان کنار خانواده‌هایشان بودند که کشته شدند و این بر اساس قوانین بین‌المللی جنایت جنگی محسوب می‌شود.

دانشمندان ما نیز همراه خانواده‌هایشان ترور شدند. همسران و فرزندانشان نیز کشته شدند، زنان باردار و کودکان در حملات رژیم اسرائیل کشته شدند. فقط به خاطر این که می‌خواستند یک نفر را بکشند، یک ساختمان کامل را ویران کردند و این باعث کشته شدن بسیاری از مردم  شد.

این بحران را باید پشت سر بگذاریم. شرط لازم برای شروع دوباره مذاکرات این است که چگونه می‌توانیم دوباره به آمریکا اعتماد کنیم؟ اگر به مذاکرات بازگردیم، چطور مطمئن شویم که در حین مذاکره، رژیم اسرائیل اجازه حمله به ما را نخواهد داشت؟

- آیا دولت اسرائیل قصد ترور شما را داشته است؟

- بله، تلاش کردند و عمل کردند اما شکست خوردند.

- می‌توانم بپرسم چگونه مطمئن شدید که شما هدف ترور بوده‌اید؟ من حدود یک هفته و نیم پیش این را شنیدم اما جایی تأیید نشده است.

- من در جلسه‌ای بودم که درباره راه‌های پیشرفت صحبت می‌کردیم، اما جاسوسانشان، تلاش کردند محل جلسه را بمباران کنند.

این جنگ تحمیلی از طرف رژیم اسرائیل باعث اتحاد و همبستگی بیشتر مردم ایران شد. این ثابت کرد که مردم ایران، در هر کجای دنیا که باشند، به کشور و تمامیت ارضی وطن‌شان اهمیت می‌دهند.

پیشنهاد من این است که دولت آمریکا از ورود به جنگی که جنگ خودش نیست، خودداری کند. این جنگ جنگ نتانیاهو است که اهداف شومی برای منطقه دارد. این پیشنهاد من به آمریکا است که فریب نتانیاهو را نخورند و وارد چنین جنگی نشوند.

ایران در ۲۰۰ سال گذشته هرگز به کشور دیگری حمله نکرده است. وقتی می‌گویند مرگ بر آمریکا، منظور مرگ بر مردم آمریکا یا مسئولین آن نیست، بلکه منظور مرگ بر جنایت‌ها، مرگ بر کشتار، مرگ بر حمایت از کشتار دیگران، مرگ بر ناامنی و بی‌ثباتی است.

من معتقدم ما در یک برهه تاریخی قرار داریم که باید اختلافات را کنار بگذاریم و با هم همکاری کنیم. ایران آماده است با همه کشورها روابطی بر پایه احترام متقابل و همکاری سازنده برقرار کند. جنگ نه‌تنها به نفع هیچ کشوری نیست، بلکه همه را ضعیف و آسیب‌پذیر می‌کند.

دولت آمریکا باید بداند ایران یک ملت با تمدن و تاریخ هزاران ساله است که امنیت خود را جدی می‌گیرد و هرگز اجازه نخواهد داد تهدیدی علیه مردمش ایجاد شود. اما این به معنای آغاز جنگ و خشونت نیست، بلکه به معنای آماده‌باش برای دفاع از کشور و مردم است.

- با توجه به وضعیت فعلی، صلح در منطقه امکان‌پذیر است؟

قطعاً امکان‌پذیر است، اما به شرط اینکه همه طرف‌ها به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و از مداخلات خارجی در امور داخلی کشورها دست بردارند. همچنین باید همه طرف‌ها از خشونت و تهدید دست بکشند و به دیپلماسی و گفت‌وگو روی آورند.

من معتقدم که اگر همه به قانون بین‌الملل پایبند باشند، می‌توان به صلحی پایدار در منطقه رسید. ایران همیشه آماده بوده و هست که به صلح و امنیت منطقه کمک کند و طرف مذاکره برای حل مشکلات باشد.

دخالت‌ قدرت‌های خارجی در منطقه باعث شده تنش‌ها بیشتر شود. ما باید روی همکاری‌های منطقه‌ای تمرکز کنیم و اجازه ندهیم گروه‌های افراطی و جنگ‌طلب بر اوضاع مسلط شوند.

- ایران حاضر است تحت نظارت‌های بین‌المللی باشد؟

- ما همیشه آماده همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده‌ایم و هستیم. اما این همکاری باید در چارچوب احترام متقابل و بدون دخالت‌های سیاسی باشد.

متأسفانه گزارش‌های آژانس به دلیل فشارهای سیاسی و تاثیرات اسرائیل، باعث سوءتفاهم شده است.

- در نهایت، آیا امیدی به آغاز دوباره مذاکرات دیپلماتیک با آمریکا دارید؟

- بله، ما مشکلی با مذاکرات نداریم، اما مذاکرات باید بدون مداخله طرف سوم (مثل اسرائیل) و بدون تهدید به حمله انجام شود. مذاکرات باید مبتنی بر احترام متقابل و احترام به حقوق ایران باشد. ما آماده‌ایم اما باید اطمینان داشته باشیم که روند دیپلماسی ادامه خواهد داشت و به خشونت و حمله منجر نمی‌شود.

- آیت‌الله‌های ایران علیه دونالد ترامپ فتوا صادر کرده‌اند. معنی این چیست و نظر شما چیست؟

- تا جایی که می‌دانم، هیچ فتوا یا حکم شرعی علیه فرد خاصی یا دونالد ترامپ صادر نشده است. این موضوع (فتوا) ربطی به دولت ایران یا رهبر انقلاب ندارد. ممکن است افرادی نظراتی داشته باشند، اما معنی واقعی این فتواها تهدید شخصی نیست.

- آیا ایران تاکنون پشت تلاش‌های ترور علیه دونالد ترامپ بوده است؟

- این ادعا درست نیست و آن را نتانیاهو مطرح می‌کند تا مردم آمریکا و رئیس‌جمهور را فریب بدهد. نتانیاهو با برنامه‌های شوم خود می‌خواهد آمریکا را به جنگ‌های بی‌پایان در منطقه بکشد و ناامنی‌ها را افزایش دهد.

- تعداد زیادی ایرانی در آمریکا زندگی می‌کنند. گفته شده برخی از آنها “سلول‌های خفته” یا تروریست‌هایی هستند که تحت فرمان دولت ایران فعالیت می‌کنند. آیا اکنون به ایرانیان مقیم آمریکا توصیه می‌کنید دست به خشونت نزنند؟

- این اولین بار است که چنین چیزی می‌شنوم. ایرانی‌ها به علم، دانش و رفتار فرهنگی‌شان معروفند. آیا شما یا کس دیگری رفتار خشونت‌آمیزی از آنها دیده‌اید؟ این ادعاها ساخته و پرداخته اسرائیل است که می‌خواهد مردم آمریکا را بترساند و آنها را وارد جنگی کند که به نفع آمریکا نیست.

- روابط ایران با اسرائیل در دوره انقلاب چگونه بود؟

- روابط ایران و اسرائیل به خاطر اقدامات اسرائیل در منطقه بویژه در فلسطین و غزه قطع شده است. اسرائیل زنان و کودکان را می‌کشد، مدارس و بیمارستان‌ها را بمباران می‌کند و مانع ورود غذا و دارو به غزه می‌شود. این اقدامات غیرقابل قبول است و به خاطر همین ایران روابط تجاری یا نظامی با اسرائیل ندارد. حتی قبل از انقلاب هم ایران سلاح از اسرائیل نخریده بود زیرا ما دنبال جنگ نبودیم. جنگ همیشه به ما تحمیل شده است.

- تصور می‌کنید روزی شرکت‌های آمریکایی دوباره در ایران سرمایه‌گذاری کنند و تحریم‌ها برداشته شود؟

-از ابتدای دولت من، اول به دنبال اتحاد داخلی بودیم، سپس روابط‌مان را با کشورهای همسایه بهتر کردیم. رهبر معظم انقلاب هم تاکید کرده که هیچ مانعی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در ایران وجود ندارد. ولی اسرائیل نمی‌خواهد صلح در منطقه برقرار شود. آمریکا می‌تواند منطقه را به سوی صلح هدایت کند یا گرفتار جنگ‌های بی‌پایان شود که نتانیاهو می‌خواهد. انتخاب با رئیس‌جمهور آمریکاست.

- اگر جنگ گسترده‌ای رخ دهد، آیا انتظار کمک نظامی یا اقتصادی از روسیه و چین دارید؟

- ما همیشه به توان دفاعی خود و کشورمان ایمان داریم.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت  ۹ ژوئیه  ۲۰۲۵

 
 

اشتراک گذاری: