تاریخ دوبار تکرار می شود، اولی تراژدی و دومی کمدی

دیروز "شاهنشاه آریامهر"

امروز" مقام معظم رهبری"!

 

نظرات مطلع‌ترین خبرنگار روس درباره افغانستان

طالبان با شیعیان و با ج.اسلامی

خوب نیستند، اما اهل مدارا هستند

(پیک هفته ۱۰۹) 31 مرداد ماه 1400 - 22 آکوست 2021

 pyknet100@gmail.com


 31 - 25 مرداد

خبرهای
 سیاسی – اجتماعی


 31 - 25 مرداد

منتخب رویدادهای منطقه و جهان


 31 - 25 مرداد

منتخب اخبار
هنری و فرهنگی


 31 - 25 مرداد

منتخب اخبار
شهرستان ها


 31 - 25 مرداد

منتخب اخبار ورزشی


 31 - 25 مرداد

منتخب اخبار اقتصادی

عنوان اول پیک نت 31 مرداد

آنچه در فتوحات طالبان

نمی‌توان ازنظر دور داشت!

درباره رویدادهای افغانستان و رسیدن طالبان به کاخ ریاست جمهوری در کابل، انواع تفسیرها و اظهار نظرها درچند روز گذشته از رسانه ها و در فضای مجازی پخش و منتشر شده است. از توطئه امریکا برای جاخالی دادن در افغانستان و زد و بند با طالبان و تبدیل آن به چماق تازه ای علیه ایران و جمهوری های آسیائی همسایه روسیه تا پوسیده بودن حکومت فاسد کابل و فرو ریختن آن طی چند روز بدست یک نیروی شبه نظامی دارای انگیزه های قوی اسلامی و حکومتی!

هنوز ارزیابی نهائی از آنچه در افغانستان روی داد زود است و باید منتظر دلائل و نشانه هائی جدی تر و فراتر از بحث های جاری پیرامون حقوق زنان و فرار از کابل با هواپیما و مرگ فجیع چند تن از این فراریان که از بال هواپیما به زمین سقوط کردند، آینده آزادی ها و ... بود. همچنان که باید منتظر بود تا دید آیا طالبان تن به یک دولت ائتلافی میدهد؟ آیا از گذشته درس گرفته است؟ به وعده های خود برای مراعات حقوق اجتماعی زنان و احترام به آزادی رسانه ها و ... عمل می کند؟ باید دانست که جدا از شهر ورم کرده کابل که جمعیت آن در سالهای اخیر از 600 هزار نفر به 7 میلیون نفر رسیده، در دیگر شهرها و بویژه شهرهای کوچک و روستاها، دغدغه های مردم با دغدغه های این 7 میلیون همسوست؟

ریشه های مسائل و رویدادها چندگانه است، اما یکی از این مسائل که در تفسیرهای روزهای اخیر به آن توجه نشده، سفر بهم پیوسته، فوری و شتابزده وزاری خارجه و دفاع دولت بایدن به هندوستان در آخرین روز اسفند گذشته و اول مرداد 1400 است که در آن چندین قرار داد اقتصادی منعقد شد و حتی میلیاردها دلار وام دراختیار هندوستان قرار گرفت. امریکا یک استراتژی را دنبال می کند. این استراتژی از زمان ترامپ آغاز شد اما او دیپلمات نبود و اقدامات و حرف های نسنجیده و شتابزده اش مانع این استراتژی بود. او را عوض کردند اما استراتژی را تغییر ندادند. آن استراتژی برخلاف تصوراتی که مطبوعات امریکا به آن دامن می زنند جنگ با چین نیست، بلکه رقابت اقتصادی با چین است و این رقابت هم ممکن نمی شود مگر با حل بحران اقتصادی امریکا و تبدیل آن به قدرت اقتصادی بی رقیب جهان. این درسی است که امریکا از چین گرفته است. در اینجا جاده ابریشم که چین مبتکر آنست و با قدرت اقتصادی خویش آن را پیش می برد، بزرگترین مانع است و وزرای دفاع و خارجه بایدن در سفر به هندوستان درست قرار دادهائی با آن کشور بستند که شباهت زیادی به قراردادهای چین با کشورهای دیگر برای گسترش جاده ها و راههای ارتباطی ریلی و دریائی و ... داد. امریکا، پاکستان را دیگر متحد خود نمیداند بلکه آن را متحد چین میداند و بخوبی از رقابت و اختلاف در حد دشمنی هند و پاکستان با اطلاع است و هر آنچه را هم که نداند انگلستان زیر گوشش زمزمه می کند. دستی که برای دوستی به سمت هند دراز شد، دو هدف داشت: فشردن دست رقیب پاکستان و تبدیل هندوستان به رقیب چین برای جاده ابریشم. شاید تلاش امریکا برای انتقال نیروهای نظامی اش از افغانستان به ازبکستان و تاجیکستان درادامه همین هدف بود که روسیه هوشیارانه مانع آن شد. و هدف دوم، تبدیل افغانستان به متحد هندوستان در برابر پاکستان و تخته پرشی برای بی ثباتی جمهوری های آسیائی و درگیر کردن روسیه.

بازگردیم به رویدادهای افغانستان. این احتمال ضعیف نیست که پاکستان پیشدستی کرده و طالبان را مستقیم برای تصرف کابل رهبری کرده باشد و زمینه ساز این پیشدستی می تواند هدایت دفتر سیاسی طالبان در قطر و در مذاکره با امریکائی ها و نماینده مستقیم کاخ سفید "زلمای خلیل زاد" باشد. آیا امریکا پیش از آن که هندوستان را آماده یاری مستقیم (حتی نظامی) دولت کابل کند و خود در ازبکستان و تاجیکستان ناظر بازی جدید منطقه ای باشد، از چین و روسیه و پاکستان و حتی ایران رودست خورد؟

جهت گیری سیاست خارجی حکومت آینده افغانستان (چه ائتلافی و چه غیر ائتلافی) جزئیات این احتمالات را از عمق به سطح خواهد آورد. گرچه استقبال تقریبا مستقیم چین از حضور طالبان در کابل، تائید نیمه آشکار روسیه و ایران و دست بالای پاکستان در تحولاتی که در کابل در جریان است نیز تا حدودی روشنگر آن رایزنی هائی است که از مدتها پیش در قطر، کراچی، تهران، پکن و مسکو جریان داشته و مرکز ثقل آن "جاده ابریشم" و قرار داشتن افغانستان در مرکز این طرح عظیم است! طرحی که آینده جهان را ترسیم خواهد کرد.


مصاحبه وزیرخارجه روسیه در کالینگراد

روسیه در جریان نشست مشترک طالبان

با کرزای، عبدالله عبدالله و حکمتیار است

الناز گرجی


دو گزارش اختصاصی پیک نت

 از لحظات هجوم مردم به فرودگاه کابل

گزارش اول

گزارش دوم

ساعاتی پس از رسیدن طالبان به شهر کابل و راه افتادن سیل جمعیت به سمت فرودگاه این شهر با هدف فرار از افغانستان، دو گزارش مستقیم از لحظه لحظه وقایع دریافت کردیم. اهمیت این دو گزارش مشمول مرور زمان نشده زیرا مسائلی در آن مطرح می شود که همچنان موضوع بحث است. از جمله این که بسیاری از فاتحان کابل نه زبان فارسی میدانسته اند و نه زبان پشتون. گزارش دهنده که خود از افغانستان است و علاوه بر زبان فارسی، با زبان پشتون هم کاملا آشناست و ارتباط ما با وی همچنان برقرار است، می گوید "من زبان آنها را نمی فهمیدم!". در پیامی که اشرف غنی پس از خروج از افغانستان و استقرار در امارات متحده بصورت ویدئوئی منتشر به این نکته اشاره ای کوتاه و گذرا می شود. او هم می گوید کسانی که وارد ارگ دولتی شدند با زبانی صحبت می کردند که من با آن اشنا نبودم. این درحالی است که اشرف غنی علاوه بر زبان فارسی، زبانهای پشتون و انگلیسی را بخوبی میداند. هیچ رسانه ای روی این قسمت پیام او مکث و به آن توجه نکرد.


صائب تبریزی:

سر به هم آورده دیدم برگ های غنچه را

اجتماع دوستان یکدلم آمد به یاد!


باتهام جلوگیری از ورود واکسن کرونا به ایران

چند وکیل باتهام نوشتن شکایت

از رهبر ج. اسلامی بازداشت شدند


حساب بانکی

DEUTSCHE BANK

BIC: DEUTDEDBBER

IBAN. DE 31100700240459374500

 

----------------------------

برای تماس با پیک نت

 ازآدرس ای میل زیر استفاده کنید:

  infos@pyknet.net

 

آدرس پستی

N.Vernis

Postfach 200208
  13512 Berlin

Germany

----------------------------

Site Meter Site Meter

pay pal پیک نت برای دریافت آبونمان و کمک های مالی

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 



کدام مطلب پیک نت روزگذشته

بیشتر خوانده شد؟

در چند روزی که همسو با رسانه های داخل کشور، پیک نت نیز منتشر نشد، عنوان اول آخرین شماره این پیک نت که در ارتباط با دلیل دستگیری چند وکیل ایرانی بود تنها روی تلگرام این روزنت 15 هزار و 300 خواننده داشت و در مقایسه با دیگر مطالب این شماره پر مخاطب ترین بود. در فیسبوک پیک نت نیز همین مطلب بیشترین خواننده را داشت و روی 10 فیسبوک خوانندگان آن نیز به اشتراک گذاشته شد.
آدرس فیسبوک پیک نت
https://www.facebook.com/

pyknet1357/


تلگرام پیک نت


 فیسبوک پیک نت


سایت بین المللی

آمار سایت های خبری فارسی

پیک نت:

Monthly Visitors: 504,930


صفحات اول

روزنامه های امروز ایران