دیدار نتانیاهو و آنتونی بلینکن

آتش بس در غزه

در مذاکرات قاهره ممکن میشود؟

 

از بیم جان و مال

خروج از اسرائیل

از مرز یک میلیون گذشت

(پیک هفته ۱۰۹) ۳۰ مرداد  ۱۴۰۳ - ۲۰  آگوست  ۲۰۲۴

 pyknet100@gmail.com


۲۳ - ۲۴ تیر

خبرهای
 سیاسی - اجتماعی


۲۳ - ۲۴ تیر

رویدادهای
منطقه و جهان


۲۳ - ۲۴ تیر

منتخب اخبار

فرهنگی و هنری


۲۳ - ۲۴ تیر

 منتخب اخبار
شهرستان ها


۲۳ - ۲۴ تیر

منتخب اخبار ورزشی


۲۳ - ۲۴ تیر

منتخب اخبار اقتصادی


رادیو پیک

24 مرداد به روز شد

پس از پذیرش یوتیوب فعال می شود

 


عنوان اول پیک نت 30 مرداد

برای کدام اهداف

پوتین به خانه علی اف رفت؟

 

گاهی صلح از جنگ نه تنها بهتر است، بلکه منافع ملی یک کشور و تمامیت ارضی آن را تامین می کند. گاهی ضرر یک عمل انتقامی بیشتر از آن عملی که قصد تلافی را دارند.

اینها تجربه هائی تاریخی است که هر سیاستمدار و هر حکومت و دولتی که از آنها با خبر نباشد و یا به نمونه هائی از آن بهای لازم را ندهد، بازنده بزرگ میدان است.

لنین نه تنها رهبر انقلاب اکتبر 1917 در روسیه بود، نه تنها بنیانگذار اتحاد شوروی بود، نه تنها انسانی انقلابی و موقعیت شناس بود، بلکه سیاستمداری تیز بین و آینده نگر نیز بود. انقلاب اکتبر در اوج رو به افول جنگ اول جهانی اول روی داد. بلافاصله فاصله پس از انقلاب، لنین که رهبری انقلاب را بر عهده داشت، اعلام کرد امروز صلح نیاز مبرم انقلاب و روسیه است که به هر قیمت باید بدان دست یافت. سال 1918 قرارداد صلح در شهر برست لیتوفسک میان نمایندگان روسیه بلشویک و آلمان، اتریش – مجارستان، امپراتوری عثمانی و پادشاهی بلغارستان امضاء شد. لنین به هیات نمایندگی شوروی گفت که اگر برای امضای قرارداد صلح نیاز باشد که شما دامن بپوشید، این شرط را قبول کنید زیرا بقای انقلاب بستگی به صلح دارد. روسیه در آن قرارداد دست از ادعاهای روسیه تزاری شست و امتیازهائی هم به کشور متخاصم داد، اما در عوض به صلح دست یافت و تمام نیروی خود را صرف سازندگی کشور کرد. اهمیت این صلح بزودی از سوی دوست و دشمن شناخته شد. اگر لنین یکسال پس از انقلاب در یک اقدام تروریستی بشدت مجروح نشده و عملاً توان رهبر کشور را از دست نمیداد و در سال 1924 چشم بر جهان نمی بست، این بسا اشتباهات پس از او در اتحاد شوروی روی نمیداد. بحث ما بر سر انقلاب اکتبر و شخص لنین و تجربه دولت شوروی نیست، بحث از موقعیت شناسی و نتایج تصمیمات و اقدامات حکومت ها و رهبران است. درباره انقلاب ایران، ادامه جنگ با عراق در خاک آن کشور، ترورهائی که در جمهوری اسلامی صورت گرفت، اشتباهات آیت الله خمینی در تصمیماتی که گرفت و دهها مسئله مرتبط با انقلاب ایران نیست، اینها مربوط به گذشته است و امروز باید از همه گذشته برای فردا تصمیم گرفت.

انگیزه این مرور و گریز تاریخی، سفر پوتین به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است که در اتحاد شوروی یکی از جمهوری های کوچک و کم اهمیت اتحاد شوروی بود، اما امروز در موقعیتی چنان حساس قرار گرفته که رهبر روسیه با تمام فروتنی به دیدار رئیس جمهوری آن می رود، برای شام به خانه او می رود و بیشترین نرمش ها را نشان میدهد تا بتواند مانع از جنگ در قفقاز و گشوده شدن یک جبهه جدید جنگی از جانب امریکا و ناتو در گوشه ای دیگر از مرزهای روسیه شود. با قراردادهای اقتصادی و نظامی و امنیتی دست اسرائیل را در جمهوری آذربایجان کوتاه کند، میان ارمنستان و آذربایجان صلح برقرار کند و کریدور شمال – جنوب را که ایران نیز سهم بسیاری در آن دارد حفظ کرده و گسترش بدهد. کریدوری که ایران برای کشیدن یک خط آهن یکصد و چند کیلومتری آن حداقل 5 سال است تعلل می کند. کریدورها با صلح می مانند نه با جنگ و این همان نکته ایست که پوتین آن را عمیقاً درک کرده و برای تحقق آن به میهمانی علی اف به خانه او می رود. در سیاست، اهداف مهم است نه نمایش قدرت. برای رسیدن به اهداف بزرگ بقول لنین حتی مردان سیاسی اگر لازم باشد دامن بپوشند باید بپوشند. آیت الله خمینی در جریان جنگ با عراق، بسیار دیر به این نکته پی برد و گفت که جام زهر صلح را سر می کشد، اما دیگر خیلی دیر بود و آن جنگ یک انقلاب را به بیراهه کشید!

عکس ها: کنفرانس صلح برست لیتوفسک. دیدار و شام خصوصی پوتین در خانه علی اف


کنفرانس خبری پوتین و علی اف

جمهوری آذربایجان به عضویت

سازمان بریکس پذیرفته می شود؟

 

وزیر خارجه روسیه

انفجار نورد استریم و حمله

به کورسک فرمان امریکا بود


پاتروشف، دستیار پوتین:

اوکراین زیر فرماندهی امریکا

به کورسک روسیه حمله کرد


وزیر دفاع بوکینا فاسو در مسکو

مستشاران روسیه را به

  فرانسوی ها ترجیح میدهیم


عنوان اول پیک نت 29 مرداد

جرقه را اوکراین خواهد زد

ادامه جنگ ناتو با روسیه

به تقابل اتمی ختم میشود؟


لبنان حزب‌الله، زیر شهر لبنان است


بمناسبت سومین سال حکومت

رژه نظامی طالبان

در پایگاه نظامی "بگرام" کابل


سفر دو روزه پوتین به آذربایجان


برای به عقب راندن ارتش اوکراین

جنگ خونین

در کورسک روسیه آغاز می شود


سرمقاله راه توده 937

چرا مخالف همکاری

استراتژیک ایران و روسیه اند؟



 جستجو در پیک نت

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 


آرشیو

در یوتیوب

-----------------

کدام مطلب پیک نت روزگذشته بیشترین

 خواننده را داشت؟

عنوان اول پیک نت روز گذشته که درباره خطر جنگ اتمی بود، روی تلگرام این روزنت زیر 5 هزار خواننده داشت . همین آمار نشان میدهد که هنوز عمق فاجعه ای را که ممکن است گریبان بشریت را بگیرد و تر و خشک را با هم بسوزاند ایرانی ها درک نکرده اند. البته روی صفحه فیسبوک پیک نت اینگونه نبود و همین عنوان اول بالاترین آمار خوانندگان را داشت که روی 11 فیسبوک خوانندگان آن نیز به اشتراک گذاشته شد.

---------------

 فیسبوک پیک نت


---------------

تلگرام پیک نت