سرمقاله راه توده 716

حکومت درس نمی گیرد

مردم گام‌به‌گام خشن‌تر می‌شوند

 

درس هائی که آیت الله سیستانی

از اشتباهات ج. اسلامی گرفت

فروزنده فرزاد

(پیک هفته ۱۰۹)  30 آبان ماه  1398 -  21 نوامبر 2019

 pyknet100@gmail.com


29-28 آبان

خبرهای
 سیاسی – اجتماعی


29-28 آبان

منتخب رویدادهای منطقه و جهان


29-28 آبان

منتخب اخبار
هنری و فرهنگی


29-28 آبان

منتخب اخبار
شهرستان ها


29-28 آبان

منتخب اخبار ورزشی


29-28 آبان

منتخب اخبار اقتصادی

 

عنوان اول پیک نت 30 آبان

کدام "نتیجه" را حکومت

ازشورش اخیر خواهدگرفت؟

دو بحث در باره شورش 5 روزه در ایران در رسانه ها مطرح است. یک بحث آنست که روزنامه هائی مانند کیهان و صدا و سیما آن را یکسویه راه انداخته اند. بحثی که از پیچ و خم اعدام های سال 67 و قتل های زنجیره ای و حمله به کوی دانشگاه و کودتای 88 و راهپیمائی حکومتی و ساندیسی 9 دیماه 88 و سرکوب اعتراض های دیماه 96 می گذرد و در آن کوچکترین اشاره ای به خشونتی که در سرکوب معترضان به کار گرفته شد و حداقل آمار 200 قربانی آن تا کنون اعلام شده نمی شود. بحث دیگری از بیم هدایت کنندگان بحث اول، با احتیاط آغاز شده است. آغاز کنندگان بحث دوم به حاکمیت توصیه می کنند - حداقل در جمع محدود ومحرمانه خود- پاسخی برای این سئوال پیدا کنند که چرا اعتراضات مردم مرحله به مرحله خشن تر می شود؟ و با توجه به زمینه ای که بحران همه جانبه جاری در جامعه و حکومت برای هر اعتراض و شورش فراهم ساخته و بی اعتمادی که مردم نسبت به حکومت دارند، خشونت در شورش بعدی چه ابعادی خواهد داشت؟ اگر به این سمت برویم که مردم بی دفاع نیز فکری برای دفاع از خود در برابر نیروهای مسلح حکومتی بکنند، در اینصورت جرقه های یک جنگ داخلی زده نمی شود؟ خشونت به کار گرفته شده در شهرهای کردنشین ایران در جریان شورش اخیر و همچنین در تبریز و برخی شهرهای آذربایجان در صورت تکرار در یک شورش دیگر، کار را به کجا خواهد کشاند؟ مناطقی که دو و حتی سه پشت جبهه دارند.

طرفداران بحث اول هنوز به قتل و اعدام و شکنجه و زندان و تبلیغات یکسویه در صدا و سیما و نخود سیاه "توطئه از خارج" متکی اند و فراتر از پیش پای خود را نمی بینند و طرفداران بحث دوم با نگرانی به  افق نگاه می کنند. روزهای آینده نشان خواهد داد که طرفداران کدامیک از این  دو بحث، دست بالا را در نتیجه گیری از شورش اخیر خواهند یافت. شاید واقع بینی از گشودن در و پنجره های بسته به روی مردم در صدا و سیما آغاز شود که مقابله با مردم را تا حد یک برنامه ورزشی مورد علاقه مردم  "برنامه 90" و حصر صدای شجریان و پیر شدن موسوی و کروبی و رهنورد در حبس خانگی و ممنوع التصویری و خبری محمد خاتمی و استخر مرگ کردن هاشمی پیش برده است. شاید با نهیب به امام جمعه ها که مقابله با مردم را تا حد مخالفت با یک کنسرت موسیقی پیش برده اند. شاید با مهار گروه های فشاری که کار تهاجم های خیابانی و پارکی را تا حمله به گورستان ها و تخریب سنگ قبر مردگان پیش برده اند و شاید با خاتمه دادن به بحث ممنوعیت رفتن زنان به ورزشگاه ها و گشودن درها به روی آنها آغاز شود. شاید با مبارزه واقعی با فساد حکومتی، شاید با گرفتن مالیات از نهادهای مافیائی که مالیات نمی دهند، شاید با کُند کردن تیغ سانسور و اجازه گشوده شدن دریچه های بسته رسانه ها تا حرف های مردم قبل از آن که در خیابان زده شود در رسانه ها منعکس شود.

و شاید، شیوه های گذشته یکبار دیگر تکرار شود: اعترافات تلویزیونی، محاکمات مستند به بازجوئی های زیر شکنجه و زندان و اعدام. کدامیک از این دو "شاید" غلبه خواهد کرد؟ فعلا تمام درهای ایران را بسته اند و جز موشکافی برخی اشارات در رسانه های داخلی  روزنه ای برای دنبال کردن این دو بحث نیست.


 درعراق و لبنان پیش از ایران

علیه فساد و گرانی شورش شد

سرگیی کاژمیاکین- روزنامه پراودا- آزاده اسفندیاری


راه توده 716 منتشر شد!

هفته نامه راه توده - شماره 716 (پنجشنبه 30 آبان 98) منتشر شد و مطالب آن روی فیسبوک و کانال تلگرام این نشریه قرار گرفت. سرمقاله این شماره اختصاص به جمعبندی شورش اخیر مردم ایران علیه فساد و گرانی و فشارهای اجتماعی حکومت به مردم دارد که به بهانه سهمیه بندی بنزین در خیابانها ظاهر شد.

بخش سوم از  کتاب خاطرات محسن رفیقدوست را در همین شماره می خوانید که شامل نکاتی در باره اولین انتخابات ریاست جمهوری، ترور بختیار و آغاز جنگ ایران و عراق است. رفیقدوست برای دورانی رئیس کمیته و سپس وزیر سپاه شد و پس از آن ریاست پتروشیمی را به وی دادند.

در این شماره مقالاتی می خوانید با این عناوین: ترامپ کم عقل نیست بلکه یک استراتژی را با جنجال پیش می برد!، بنزین، روی اعتماد برباد رفته مردم به حکومت، کودتای "نظامی - موتوری" علیه مورالس در بولیوی، درس هائی که آیت الله سیستانی از اشتباهات جمهوری اسلامی گرفت، بحران همه جانبه در ج. اسلامی نه شاخ دارد و نه دُم، عراق و لبنان پیش از ایران، ترامپ به قیمت جنگ میخواهد د رکاخ سفید بماند، اعتراضی مردم شکاف در صفوف حکومت را تحمیل خواهد کرد و بالاخره نگاهی به مسیری که پوتین تا رسیدن به کاخ کرملین طی  کرد.


منتخب اخبار روزهای گذشته


بصیرتی درحکومت وجود ندارد

ج. اسلامی اهل گرفتن درس

از رویدادهای‌داخلی‌و‌خارجی‌است؟


پاسخ به مانور تازه رهبر

بجای صندوق توسعه ملی

آستانقدس‌وبنیادها مالیات‌بدهند!


عنوان اول پیک نت 29 آبان

شورش کم سابقه مردم
حکومت را از خواب بیدار کرد؟


نمونه ها را بخوانید

آجر روی آجر

دیوار خشم مردم را بالا برده


ماهواره "امیر"

صدا و سیما آنقدر بی اعتبار شده

که شبکه ماهواره ای راه انداخته


چرا به مردم دروغ میگوئید؟

مگر اراذل با اینترنتی اند

که اینترنت را بسته اید؟


عنوان اول پیک نت 28 آبان

ریشه های درخت شورش
در زمین حکومت است!


حسین طائب در مشهد

سخنرانی رئیس اطلاعات سپاه

در همایش ناظران انتخابات!


عنوان اول پیک نت 25 آبان

اکثریت جامعه ایران
ازنگاه حکومت "غیرخودی"اند!


حساب بانکی

DEUTSCHE BANK

BIC: DEUTDEDBBER

IBAN. DE 31100700240459374500

 

----------------------------

برای تماس با پیک نت

 ازآدرس ای میل زیر استفاده کنید:

  infos@pyknet.net

 

آدرس پستی

N.Vernis

Postfach 200208
  13512 Berlin

Germany

----------------------------

Site Meter Site Meter

pay pal پیک نت برای دریافت آبونمان و کمک های مالی

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 



کدام مطلب پیک نت روزگذشته

بیشتر خوانده شد؟

پر مخاطب ترین مطلب پیک نت روز گذشته (چهارشنبه) عنوان اول آن "جمهوری اسلامی اهل گرفتن درس از رویدها نیست" بود. این مطلب روی 5 فیسبوک خوانندگان نیز به اشتراک گذاشته شد. ارائه آمار خوانندگان مطالب روزانه پیک نت را پس از پایان قطع اینترنت در ایران دنبال می کنیم.


تلگرام پیک نت


 فیسبوک پیک نت


سایت بین المللی

آمار سایت های خبری فارسی

پیک نت:

Monthly Visitors: 504,930


صفحات اول

روزنامه های امروز ایران