تقويت انگيزه سپاه برای دفاع از حاكميت
سردارانی كه پيمانكار شدند
تا مفت برای حكومت شمشير نزنند


 


با گزارش منفی و انتقادی البرادعی
آغاز كار شورای حكام اتمی
با گشودن پرونده اتمی ايران

       پیک هفته 69  ----------  23 خرداد  1385 - 13  ژوئن 2006

  infos@peiknet.com  

هنر و اندیشه

بازی

ایران - مکزیک

آینه

ایران کنونی

تیم فوتبال ایران 3بر1به تیم ملی فوتبال مکزیک باخت و زمین را ترک کرد. همه آنها که این بازی را دیده اند متفق القول اند، که بازیکنان ایران، در نیمه دوم بازی حتی آن مقدار تحرک نیمه اول بازی را هم نداشتند. این بی تحرکی بتدریج به آشفتگی در دو خط حمله و دفاع نیز انجامید، چنان که گل دوم حاصل یک عقب نشینی و بازی خودی با خودی بود. یعنی توپ را در یک عقب نشینی شتابزده و ترسیده از حریف، برای دروازه بان خودی فرستادند و بازگشت ناتوان و کم بُرد آن از سوی دروازه بان در فاصله ای کوتاه از دروازه ایران بدست مکزیکی ها رسید و آن را گل کردند. گل سوم نیز حاصل آشفتگی و فلج شدن خط دفاعی ایران بود. سن بالای برخی بازیکنان ایران شاید در کمبود آشکار انرژی بازیکنان ایران در نیمه دوم موثر بود، اما شادی پس از گل نخست ایرانی ها در میان اعضای تیم حاضر در زمین، خیلی زود آشکار ساخت که رقابتی بر تیم حاکم است که ارتباطی با رفاقت در زمین بازی ندارد. شاید بی حالی تیم ایران بویژه در نیمه دوم بازی انگیزه و دلائل دیگری داشته که قطعا در روزهای آینده و از زبان آنها طرح خواهد شد، اما نمی توان روحیه زیر فشار تیم ایران بر اثر تظاهرات مخالفان خارجی و داخلی سیاست های حاکم و دولت احمدی نژاد را نیز نادیده گرفت. انتشار عکس های تیم ایران با احمدی نژاد درآستانه رسیدن تیم به آلمان، در مطبوعات این کشور و اروپا، و چهره زشت سیاسی- جنگی که از وی در اذهان عمومی مردم اروپا ترسیم شده و حتی مخالفت هائی که مردم در آلمان بر سر احتمال سفر احمدی نژاد به این کشور در تماس ها وگفتگوهای مطبوعاتی و تلویزیونی دارند و... نیز دراین باخت سهم داشت و همین سهم بود که در حمایت بسیار پرشور تر تماشاچی ها از تیم مکزیک از ابتدای بازی  بازتاب یافت. اکثریت مردم آلمان از فاشیسم نه تنها نفرت دارند، بلکه از آن بیم نیز دارند. هنوز و همچنان از تلویزیون های آلمان در طول هر هفته فیلم های مستندی در باره جنایات نازی ها پخش می شود و دراین فضا انکار هولوکاست توسط رئیس جمهور ایران چه واکنشی می تواند در آلمان و اروپای متنفر از نازیسم ببار آورد؟ نفرت مردم فرانسه، لهستان، روسیه، چک و... از نازیسم و دوران هیتلر ارتباطی با کشتار یهویدیان ندارد که دولت احمدی نژاد مدعی شود یهودی ستیزی نازی ها را بزرگ نمائی کرده اند تا اسرائیل را تاسیس کنند. مردم اروپا از کشتار، اختناق، فضای هولناک امنیتی دوران فاشیسم، اشغال سرزمینشان توسط ارتش بیکانه... نفرت دارند. مردم اروپا از جنگ و ترور نفرت دارند و به همین دلیل از عروج چهره ای انسانی و متفکر مانند خاتمی در ایران استقبال کردند و در آن سالها، علیرغم آنکه خاتمی روحانی و معمم بود، محبوب ترین چهره های سیاسی جهان در میان مردم شده بود. همچنان که احمدی نژاد با آنکه معمم نیست چهره ای نا پسند و طرد شده است در اروپا. این بیم و نفرت را در واکنش به تظاهرات گروه های جوان و شبه نازی را همه در اروپا شاهدند، همچنان که در واکنش نسبت به سر و مو و لباس های آنها در اماکن عمومی و وسائط نقلیه عمومی. و زمانی که همین گروه ها به حمایت از احمدی نژاد تظاهرات می کنند و دور و بر محل بازی جمع می شوند و یا در یک گوشه استادیوم، منزوی اما پرهیاهو از ایران احمدی نژاد حمایت می کنند، وقتی مطبوعات اشاره به رسیدن پول برای همین گروه ها از طرف دولت احمدی نژاد می کنند، حدیث مفصل را بخوانید از این مجمل.

وضع آشفته باشگاه های ایران، کنترل و محدود ساختن مسابقات باشگاهی در سراسر ایران از بیم تظاهرات مردم در پایان این بازی ها، تحریم بازی تمرینی با ایران در ماه های قبل از آغاز بازی های کنونی و تشویق و ترویج و حتی تحمیل خرافات به تیم و اعضای آن، که در سخنرانی و دیدار آخر احمدی نژاد با فوتبالیست های تیم ملی منعکس شد و بارها از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد (بگید یا محمد و بزنید توی دروازه/ اگر به فکر خدا باشید گل می زنید و...) همه اینها در روح مردگی تیم در نیمه اول و فلج تیم در نیمه دوم موثر بود. چهره های شناخته شده تیم، هنوز همان چهره هائی هستند که در سالهای اصلاحات به بازیکنان برتر معروف شدند و در سالهای سرکوب اصلاحات چهره های جدید به فوتبال ایران افزوده نشده است. ورزشکارانی که به حمایت از اصلاحات و انتخابات دوم خرداد به میدان آمدند و لیست فوتبالیست های ایران برای مجلس ششم از اقبال عمومی برخوردار شد، سرکوب روحی و کنترل امنیتی شده اند تا در این مقولات وارد نشوند. و این درست در جهت مخالف موقعیت فوتبالیست ها و ورزشکاران در کشورهای دیگر جهان است. وقتی، حتی اظهار نظر حرفه ای وزرشکاران ایران- و در راس آنها فوتبالیست های ایران- و انتشار آن در مطبوعات با کنترل امنیتی و سانسور همراه است و قد و نیم قدهای اداره کننده ورزش ایران، باشگاه ها و فوتبال ایران با خط کش نزدیکی و دوری با فرماندهان سپاه و دارو دسته تاریک اندیشان مذهبی متر می شود. وقتی  باشگاه های ایران و مدیریت ورزش ایران مانند زمان شاه که به فرمان ملوکانه دراختیار تیمساران و سرهنگان بود، به سرداران پنهان و آشکار سپاه سپرده شده، حاصل جز این می تواند باشد که در بازی مکریک- ایران بدست آمد؟ یقین داشته باشیم که همین نتایج را در کشتی و وزنه برداری ایران هم بدست خواهیم آورد. این روح مردگی در تیم و واکنش تماشاچی ها و خارجی های حاضر در استادیوم در تشویق مکزیکی ها، همان روح مردگی در میان مردم ایران در داخل کشور و واکنش های جهانی نسبت به سیاست های دولت حاکم ایران است که در فوتبال ایران- مکزیک نیز بازتاب یافت. فوتبالیست های ایران و تیم فوتبال ایران هم در پیوند است با بقیه مسائل ایران و حاصل بازی مکزیک – ایران، نتیجه بازی جهان با ایران است، همچنان که روحیه درهم شکسته و بی اعتنائی به برد و یا باخت در میان اعضای تیم، روحیه مردم ایران در برابر حوادثی است که همه در ارزیابی از آینده ایران به آن اشاره می کنند! از کوزه فوتبال ایران، همان تراوید، که امروز در جامعه ایران می تراود.

به فضای امنیتی ایران- بویژه تهران- در ساعات برگزاری این مسابقه نگاهی بیاندازید و ساعات عملا حکومت نظامی در خیابان ها و پارک های تهران برای پیش بینی شادی مردم براثر برنده شدن تیم ایران و سرکوب این شادی. ریشه باخت را اینجاها باید جستجو کرد، نه در زمین و فضای و هوای مناسب و استنثائی آلمان در روز برگزاری مسابقه ایران و مکریک!


به آذين
نا شنيده‌ها
ونا گفته‌
ها
1- گزارش مراسم خاكسپاری
2- سالهای سردبيری "اتحاد"
و "كيهان هفته دوره دوم"
3- ناگفته های يك ديدار متفاوت
4- صدای گوشخراش علی نژاد
از بلندگوی سخن پراكنی لندن


 

سرپل "مصر"
ديدار لاريجانی با حسنی مبارك
پيام  رهبران ج.ا
برای اسرائيل و امريكا

قبول توقف غنی سازی اورانيوم درايران، غم انگيزترين و پرمسئله ترين بند پيشنهاد 1+5 است، كه برای پاسخ دادن به آن امريكا و اروپا ايران را زير سنگين ترين فشارها گذاشته و از فرصت تعيين شده حدود دو هفته بيشتر وقت باقی نمانده است. ظاهرا ايران با تمام بندهای پيشنهادهای 1+5 كه مطابق طرح خاورميانه بزرگ امريكا تهيه شده موافق است، يگانه مسئله و مشكل، توقف غنی سازی است.


يورش پليس به تجمع زنان در ميدان 7 تير
زنان و مردان ايران
كجا و چگونه اعتراض های خود را
 بگويند و يا اعلام كنند؟


بهزاد نبوی:
دو ديدگاه
اصلاحات، همين امروز
يا پس از ظهور امام غائب؟


سخنان نسنجيده و تحريك آميز فرمانده كل بسيج در تبريز
آذربايجان تصرف نشده
كه بسيج آن را فتح كند!


خودكامگی شاخ و دم لازم دارد؟
اعتراف صريح سيد احمد خاتمی:
تائيد رهبر برای صلاحيت
 اعضای مجلس خبرگان كافی است


مرتضی نبوی
حاكميت يكدست
بزودی 3 قسمت خواهد شد


گفتگو با حجاريان
طراحان اربعه
با شعار "عبوراز خاتمی"
رسيدند به "سلام احمدی"


بيانيه جامع و تحليلی جبهه مشاركت در باره شورش مردم آذربايجان
 رعب و وحشت
نه مشكل آذربايجان را حل می كند
و نه مشكلات ديگر نقاط ايران را


گزارش ساليانه انجمن دفاع از حقوق زندانيان
بر 143 هزار ايرانی
در زندان ها چه می گذرد!

1- شكنجه و سلول انفرادی  2ـ استفاده از چشم بند3 ـ ضرب و شتم متهمان توسط نيروی انتظامی ـ كه به زنان نيز تسری يافته است4 ـ بازداشت بدون مجوز5ـ بازداشت بدون هيچ‌گونه سابقه قضايی و مجرميت6 ـ بلا تكليفی زندانيان و طولانی شدن مدت محكوميت7ـ تعارض در مديريت بازداشتگاه‌ها 8 ـ فقدان شرايط كنترل و پيشگيری از خودكشی زنان بويژه در زندان رجايی شهر9ـ وجود بازداشتگاه‌های جداگانه توسط نهادهای مختلف10ـ فضای ناكافی برای افراد ( ا متر به جای 12 متر)11ـ دستگيری اعضای خانواده‌ به جای فرد متهم12 ـ استنكاف و مقاومت اطلاعات سپاه در برابر بازديد و نظارت بر بازداشتگاه‌ها 13ـ نگهداری افراد زير 18 سال در بندهای عمومی (بازداشت نوجوان 13 ساله به خاطر دزديدن يك مرغ و بازداشت او به مدت 6 روز در بدترين بازداشتگاه ورامين)14ـ وجود افراد مسن در زندان‌ها....


مصاحبه اتمی نماينده ولی فقيه در سپاه
غنی سازی متوقف نخواهد شد
اما آماده مذاكره با امريكا هستيم!


چاره ای ملی بيانديشيم
پيش از زانو زدن حاكميت يكدست در برابر امريكا
سرمقاله راه توده 89


افشاگری در مجلس
6 ميليارد دلار پول نفت يا مُلا خور شده و يا سپاه خور


زرقاوی از آن زمره بود
خيلی ها در لباس مخالفت خدمت به امريكا می كنند!
ابطحی


قرُبون بِرم خدا را اين جام و چند هوا را
روزنا - مسيح‌ علی‌نژاد


مصاحبه نخست‌‏وزير كردستان عراق
كشف چاه نفت در"زاخر" كردستان عراق


مجلس هم كلافه شده از
پر حرفی و پوچ گوئی حداد عادل


پيام مشترك شيراك و بلر به رهبران ايران
برنامه اتمی خودتان را هرچه سريع تر متوقف كنيد
اخطار بوش برای زمان محدود پاسخ دادن ايران را، جان بولتن،
 سفير امريكا در سازمان ملل، در يك مصاحبه كامل كرد:
تغيير رژيم در تهران می تواند به تهديد هسته‌ای خاتمه دهد
مذاكرات گروه 8 در
15 تا 17 ژوييه (24 تا 26 تير)
 می تواند، در صورت متوقف نشدن برنامه های اتمی ايران، روی همين موضوع متمركز شود!
امريكا در مذاكره با ايران بدنبال معامله بزرگ نيست!


رايزنی با مقامات مصری
سفر ناگهانی علی لاريجانی به مصر


مصاحبه شيرين عبادی با اكسپرس
سايت حقوقدانان دمكرات
دمكراتيك شدن ايران اتمی  يگانه راه حل بحران كنونی است


آينده ايران
بزرگترين ديدارهای جهانی از 8 تا 24 تيرماه انجام می شود


به سبك نازی ها
خيز حزب پادگانی  برای تسخير شوراها

شكاف درجبهه راست با اعلام استقلال حزب آبادگران( با حمايت حزب ايثارگران كه احمدی نژاد عضو رهبری آنست) از موتلفه اسلامی و روحانيت مبارز علنی شد!


خاتمی در ديدار با رهبران حزب مردمسالاری
اميدوارم گرفتار بحران نشويم! امريكا دنبال اجماع جهانی عليه ايران است
حزب مردمسالاری خواهان تشكيل بزرگترين مجمع ملی
("لوئی جرگه") برای بررسی فعاليت های اتمی ايران است


سهم خود را در بهره گیري از این روزنت بپردازید

این یگانه منبع درآمد پیک نت براي ادامه انتشار است.


حساب بانکی

A.KH.P

ِDeutsche Bank

Konto Nr 4593745

BLZ: 10070024

Germany

آدرس پستی

Postfach 200208
  13512 Berlin

Germany


 

    

 

 
 

تماس با ما - اشتراك پيك

دیدگاه ها


دفاع
از رفسنجانی
به سبك
حسين شريعتمداری!

حسين شريعتمداری، مديرمسوول روزنامه كيهان در ستون «يادداشت روز» شماره سه‌شنبه 16 خرداد اين روزنامه، سرمقاله ای امنيتی، با هدف مغشوش كردن مرزبندی هائی كه بر سر يورش و تشنج در سخنرانی هاشمی رفسنجانی در شهر قم بوجود آمده نوشت. او در اين يادداشت چند پهلو( با استفاده از همان شگرد انداختن قتل های زنجیره ای به گردن اصلاح طلبان)  تلاش كرد جنگ روانی جديدی را هدايت كند و بهم زدن سخنرانی هاشمی در قم را تلويحا انداخت گردن اصلاح طلبان تا بلكه بين جبهه ای كه در برابر حاکمیت یکدست کنونی در حال شكل گيری است را بهم بزند. در بخش ديگری از اين مقاله، سعی كرد تئوری هميشه جاويد رهبر در باره دست داشتن خارجی ها در هر نوع نارضائی و اعتراضی در جمهوری اسلامی را تائيد كند. اين سرمقاله نيز، در نوع خود "هنری” است، گرچه بازاری و مبتذل. نكاتی از آن را را بخوانيد:
بدون كمترين ترديدی می‌توان نتيجه گرفت، كسانی كه با سر دادن شعارهای نامربوط و جنجال و هياهو، در پی تشنج‌آفرينی در مراسم سخنرانی آقای هاشمی رفسنجانی بوده‌اند، اگر عامل مستقيم دشمن نباشند، فريب‌خوردگان كج‌فهمی هستند كه در هر دو حالت، ساز قدرت‌های بيگانه را كوك كرده و در شيپور تبليغاتی دشمن دميده‌اند.
عده ای كه از وجود پاره‌ای اختلاف سليقه‌ها ميان آقای هاشمی و برخی ديگر از جريان‌های خودی با خبر بوده‌اند، با اين تلقی كه اگر در مراسم سخنرانی ايشان تشنج‌آفرينی كنند، اين حركت به حساب بخش ديگری از بدنه‌ی انقلاب نوشته خواهد شد، اين حركت را تدارك ديدند. دقيقا شبيه اقدام منافقان كه برخی از مراسم را در پوشش افراد حزب‌اللهی برهم می‌زدند! و ماجرای پارك لاله كه بعدها به آن اعتراف كردند فقط يكی از آن ده‌ها و صدها نمونه است.
البته بديهی است كه می‌توان به آقای هاشمی انتقاد داشت و اين انتقاد را مطرح نيز كرد، اما تشنج‌آفرينی مقوله‌ای ديگر است.
تشنج‌آفرينان می‌دانستند كه برنامه‌ی سخنرانی به طور مستقيم از سيمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود، بنابراين شعار و هياهوی آنان علاوه بر انتشار در سطح كشور در ميدان ديد نامحرمان و حراميان بيرونی هم قرار خواهد گرفت و به بيان ديگر، اين تشنج‌آفرينی می‌تواند ماشين عمليات تبليغاتی و روانی دشمنان را به گونه دلخواه و مطلوب آنان تغذيه كند.
طی چند ماه گذشته و مخصوصا چند هفته‌ی اخير، يكی از اصلی‌ترين محورهای تبليغاتی آمريكا و متحدانش عليه ايران اسلامی، القای وجود تفرقه در ميان «مسوولان با يكديگر» و «مردم و مسوولان» بوده است، تا آنجا كه، دامن زدن به تفاوت‌های قومی، غائله‌آفرينی در دانشگاه‌ها و ... را با جديت و صرف هزينه‌های كلان دنبال كرده و می‌كنند.
اكنون بايد پرسيد كه آيا تشنج‌آفرينان ديروز از اين نكته بديهی غافل بوده‌اند؟ به يقين پاسخ اين سوال نمی‌تواند مثبت باشد.
بخشی از اهداف تشنج‌آفرينان ديروز، نسبت دادن اين حركت به طلاب فداكار و پاكباخته قم بوده است، كه خوشبختانه با هوشياری آنان و سردادن شعارهای پر طنين در مخالفت با تشنج‌آفرينان، اين بخش از اهداف گروه ياد شده، ناكام ماند و البته بعيد نيست برخی از آنان برای پاك كردن رد پای خود، تظاهر به هواداری از اين يا آن شخصيت حوزه كنند! ( دم خروس دفاع از مصباح يزدی )
ترديدی نيست كه تشنج در دشمنی با نظام اسلامی تدارك ديده شده بود و عاملان را بايد در دو گروه زير جست‌وجو كرد:
الف: افراد وابسته به آن سوی مرزها – چه مستقيم و چه با واسطه – كه با هدف مورد اشاره ، دست به تشنج‌آفرينی زده‌اند.
ب: يك جريان افراطی و مشكوك داخلی نيز می‌تواند در ميدان اتهام باشد. جريانی كه زمانی بدترين اهانت‌ها را نسبت به آقای هاشمی روا می‌داشت و مدتی بعد، به بهانه‌ی حمايت از نامزدی ايشان در انتخابات رياست‌جمهوری، باز هم سخيف‌ترين و زشت‌ترين نوع به اصطلاح حمايت از آقای هاشمی را ارايه كرد، چرا كه اين جريان اولا نشان داده است كمترين اراداتی به آقای هاشمی ندارد. ثانيا افراد اصلی اين گروه در جريان انتخابات اخير تاكيد كردند هاشمی نامزد مطلوب آنها نيست. بلكه برای ايجاد شكاف در حاكميت به حمايت از ايشان برخاسته‌اند، ثالثا نشانه‌های فراوانی از وابستگی آنان – يا دست كم برخی از آنان – به كانون‌های بيرونی در دست است. بنابراين، احتمال آن كه تشنج‌آفرينی ديروز از سوی اين جريان تدارك شده باشد، دور از ذهن نخواهد بود.
( اين سرمقاله را از شاخ و برگ و زنگوله هائی كه شريعتمداری بدان بسته جدا كرديم و لب مطلب و نظر امنيتی شريعتمداری را از آن بيرون كشيديم تا دقيقا مشخص شود، او چه هدفی را با اين سرمقاله دنبال كرده است)


استبداد
چرا بايد
بوی نفت بدهد؟
بهرام معتمد


چُرت خبرگان
شايد پاره
شده باشد
و. يدالله اسلامی