سرمقاله راه توده 804

انفجار و حریقی دیگر

در تاسیسات محرمانه سپاه

 

عباس عبدی:

مهاجرت متخصصان ایرانی

در 3 سال گذشته دوبرابر شد

(پیک هفته ۱۰۹) 7 مهر ماه 1400 - 29 سپاتامبر 2021

 pyknet100@gmail.com


6 -7 مهر

خبرهای
 سیاسی – اجتماعی


6 -7 مهر

منتخب رویدادهای منطقه و جهان


6 -7 مهر

منتخب اخبار
هنری و فرهنگی


6 -7 مهر

منتخب اخبار
شهرستان ها


6 -7 مهر

منتخب اخبار ورزشی


6 -7 مهر

منتخب اخبار اقتصادی

عنوان اول پیک نت 7 مهر

فرصت های از دست رفته

ج. اسلامی

در دوران خاتمی و روحانی

جمهوری اسلامی در 8 سال دولت محمد خاتمی و 8 سال دولت روحانی فرصت های بسیاری برای رفع تنش با کشورهای همسایه داشت که همه این فرصت ها با اقدامات تخریبی آنها که اکنون مجلس و دولت را در اختیار دارند از دست رفت. هشت سال ریاست جمهوری احمدی نژاد که بین دو دولت روحانی و خاتمی بر سر کار بود، سهم خود را برای تخریب مناسبات با کشورهای همسایه بخوبی اجرا کرد. در ابتدای دولت اول روحانی، هاشمی رفسنجانی بارها گفت که اگر رهبری موافقت کند برای رفع تنش با عربستان به آن کشور خواهد رفت و با توجه به مناسباتی که با پادشاه عربستان دارد مسئله را حل خواهد کرد، اما بجای قبول این پیشنهاد، پیاده نظام آنها که اکنون دولت رئیسی و مجلس حداقلی را دراختیار دارند، سفارت عربستان را آتش زدند و به کنسولگری آن کشور در مشهد حمله کردند تا بقایای پل نیمه ویران مناسبات عربستان و ایران را تخریب کنند که کردند.

حالا ابراهیم رئیسی به کمک امیرعبدالهیان وزیر خارجه اش که در توان سیاسی فاصله ای نجومی با جواد ظریف وزیر خارجه روحانی دارد، می خواهد پل تخریب شده میان ایران و عربستان را ترمیم کند. موفق خواهد شد؟

پاسخ به این سئوال بسیار دشوار است زیرا جمهوری اسلامی اکنون دارای ضعف های مهم اقتصادی و مشروعیتی در داخل و خارج از کشور است و درگیر مذاکرات اتمی و اسرائیل بی وقفه بر آتش ایران هراسی میان کشورهای خاورمیانه ادامه میدهد. از سوی دیگر، طالبان در افغانستان دولتی شکننده تشکیل داده که حدس زده می شود بزودی با نیروهای مسلح شبکه حقانی که پیاده نظام فتح کابل بوده اند روبرو خواهد شد. جنگ قدرتی که اگر به سود شبکه حقانی تشکیل شود، القاعده و داعش بر افغانستان مسلط شده و بسرعت در مرزهای غربی آن کشور که مرزهای شرقی ایران است صف آرائی خواهد کرد. در عراق نیز موقعیت کنونی جمهوری اسلامی نمی تواند پر دوام باشد، بویژه اگر درگیری های نظامی در شمال و شرق و جنوب ایران آغاز شود. شاید باهمین پیش بینی است که جمهوری آذربایجان پس از مانور نظامی با پاکستان و ترکیه و فتح قره باغ، حالا رودربایستی را کنار گذاشته و به تندی با رهبران جمهوری اسلامی سخن می گوید. ترکیه نیز از مدت ها پیش، با پیش بینی حوادث آینده مرزهای خود با ایران را دیوار کشی کرده است.

روز گذشته سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه که نقش ماله کشی بر واقعیات را دارد گفت: ما با دولت آذربایجان مناسبات خوبی داریم و شیوه جدید این کشور تعجب آور است. او به روی خود نیآورد که جمهوری آذربایجان نه تنها مناسبات وسیع نظامی با اسرائیل دارد، بلکه پایگاه هائی را هم گفته میشود دراختیار آن کشور قرار داده است.

خطیب زاده گفت که مانور نظامی اخیر جمهوری اسلامی در مرزهای شمال غربی که همزمان با مانور نظامی ترکیه، آذربایجان و پاکستان بود یک موضوع حاکمیتی است و برای آرامش و ثبات کل منطقه انجام شد! البته روشن است که ایران حضور هر چند نمایشی اسرائیل در نزدیکی مرزهای خود را تحمل نخواهد کرد و در این رابطه هر اقدامی را که برای امنیت ملی خود لازم بداند انجام خواهد داد.

از خطیب زاده که در نشست خبری هفتگی اش شرکت کرده بود در باره موضع گیری های جدید امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی پرسیدند. او گفت:

جمهوری اسلامی چنین اختلافی بین ایران و امارات را به رسمیت نمی شناسد. این سه جزیره بخش جدایی ناپذیر خاک ایران بوده اند و هر گونه ادعای خلاف آن بطور قاطع رد می شود.

امارات متحده در گذشته نیز بارها ادعای مالکیت سه جزیره را داشته، این بار، درحالی این ادعا را تکرار کرده که مناسبات سیاسی کامل با اسرائیل برقرار کرده، سفارت اسرائیل در امارات گشایش یافته و سیل توریست های اسرائیلی خود را به این کشور رسانده اند. قطعا در میان آنها سیل ماموران اطلاعاتی و نظامی اسرائیلی نیز خود را به خلیج فارس رسانده اند. همین موقعیت را پادشاهی بحرین نیز پیدا کرده است. یعنی مناسبات وسیع سیاسی و اقتصادی ونظامی با اسرائیل. بدین ترتیب است که وقتی گفته می شود از چهار گوشه مرزهای ایران خطر می بارد، نگرانی بی جائی نیست!


ادعاهای، منبری درس خارج رهبر درباره کرونا

سوء تفاهم کوچکی که

نیم میلیون ایرانی را کشت!


بقایای دولت قبلی اعلام موجودیت کرد

همزمان با خطر جنگ قدرت

افغانستان دولت در دولت شد


تریاک، ماری جوانا، الکل و شربت کدئین

گسترش اعتیاد

در پادگان های نظامی ایران


راه توده 804 منتشر شد

 

هفته نامه راه توده- شماره 804 (چهارشنبه 7 مهر 1400)- منتشر شد و مطالب آن علاوه بر سایت این نشریه، روی فیسبوک و کانال تلگرام راه توده نیز قرار گرفت. سرمقاله این شماره اختصاص به انفجار اخیر در مرکز خودکفائی سپاه پاسداران و نقش عوامل نفوذی در نهادهای حساس حکومتی دارد. علاوه بر بخش دیگری از خاطرات محمد علی عموئی که این بار اختصاص به مذاکرات وحدت حزب و سازمان فدائی ها دارد، مطالب دیگری را با عناوین زیر دراین شماره می خوانید:

شکست در تولید واکسن ملی نتیجه جدال مافیا در حکومت بود، برگی از خاطرات ارتشبد فردوست: انفجار اجتماعی همیشه زیر پوست آرامش استبدادی است"، هلموت اشمیت: چین قدرت جهانی را از چنگ امریکا در خواهد آورد، تونس و ایران- سرنوشت مشترک انقلاب در دو کشور، دیدگاهای مختلف در انگیزه های انقلاب مشروطه، چشم اندازهائی که در افغانستان زیر سئوال رفته، دعوای اقتصادی- نظامی فرانسه با امریکا، میهن پرستی جینی ضامن عبور به سوسیالیسم نوین چین است و بالاخره نگاهی به تاریخچه بنیانگذاری حزب توده ایران به مناسبت 10 مهر سالگرد تاسیس این حزب


خود کفائی در چه چیز؟

حریق در مرکز

"خود کفائی" سپاه در تهران


ناصر قوامی:

مردم اصلاحات را می خواهند

حتی اگر اصلاح طلبان را نخواهند


عنوان اول پیک نت 6 مهر

طالبان و حقانی ها

بزودی علیه‌هم اسلحه می‌کشند!


راه حل شلیک موشک نیست!

"سمینار اربیل"

نوک کوه یخ که از آب بیرون آمد


آن دیگران

آرامشی باقی نمی گذاشتند!

ناصر تقوائی از جمله معدود کارگردان های سینمای ایران است که پس از انقلاب از ایران خارج نشد و مهاجر نشین نشد. در ایران ماند و با محدودیت های حکومتی ساخت. چند فیلم هم ساخت و دیگر فیلمی نساخت. ماندگارترین سریال تلویزیونی پیش از انقلاب را او ساخت. دائی جان ناپلئون براساس رمانی که ایرج پزشکزاد نوشت. دیپلماتی که بیشتر با این کتاب مشهور شد تا دوران حضور در وزارتخارجه دوران شاه. پیش از انقلاب فیلمی ساخت بنام "آرامش در حضور دیگران" که برای نخستین بار چند چهره هنری را تبدیل به بازیگران فیلمش کرد. فیلمی روشنفکرانه و انتقادی از استبداد آن دوران. فیلم توقیف شد و اجازه نمایش نیافت. انقلاب شد اما باز هم اجازه نمایش این فیلم را ندادند و هنوز هم در غل و زنجیر سانسور و ممنوعیت هاست. دلیلش روشن است. آنچه که او در این فیلم به نمایش گذاشت، همان است که اکنون نیز در ایران جاری است. این یک ساکانس از فیلم آرامش در حضور دیگران است که درآن منوچهر آتشی شاعر و محمد علی سپانلوی شاعر و محقق و منتقد شعر نقش ایفاء می کنند. ناظر خاموش و گوش به زنگ این گفتگو آن مامور ساواک است که به بهانه روزنامه خواندن و سیگار کشیدن این گفتگو را می شنود تا گزارش کند! فیلمنامه را خود تقوائی نوشت.


طی دو سال و نیم گذشته

فضای مجازی 15 در صد

مخاطب صدا و سیما را با خود برد


دلائل حمله نظامی به اقلیم کردستان

کنفرانس "توافق آبراهام"

به ابتکار اسرائیل درکردستان


عنوان اول پیک نت 4 مهر

تعهدی که ایران باید بدهد
واقعیتی‌که جهان باید بپذیرد


متخصص جنگ ترکیبی با غرب و عملیات مخفی

این ژنرال برجسته روس

مدافع ایده های پریمایکوف است


حساب بانکی

DEUTSCHE BANK

BIC: DEUTDEDBBER

IBAN. DE 31100700240459374500

 

----------------------------

برای تماس با پیک نت

 ازآدرس ای میل زیر استفاده کنید:

  infos@pyknet.net

 

آدرس پستی

N.Vernis

Postfach 200208
  13512 Berlin

Germany

----------------------------

Site Meter Site Meter

pay pal پیک نت برای دریافت آبونمان و کمک های مالی

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 



کدام مطلب پیک نت روزگذشته

بیشتر خوانده شد؟

عنوان اول پیک نت روز گذشته (سه شنبه) «طالبان و حقانی‌ها بزودی علیه هم اسلحه می‌کشند!» با 6 هزار و پانصد خواننده بیشترین مخاطب را در جمع مطالب دیگر این شماره روی تلگرام داشت. در فیسبوک پیک نت نیز همین مطلب بیشترین خواننده را داشت و روی 14 فیسبوک خوانندگان آن نیز به اشتراک گذاشته شد.
آدرس فیسبوک پیک نت
https://www.facebook.com/

pyknet1357/


تلگرام پیک نت


 فیسبوک پیک نت


سایت بین المللی

آمار سایت های خبری فارسی

پیک نت:

Monthly Visitors: 504,930


صفحات اول

روزنامه های امروز ایران