شکست کودتا در بولیوی - پیروزی مردم در کنیا

دو ضربه به امریکا و فرانسه

در امریکای لاتین و افریقا

 

جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد

ژولیان آسانژ را از بیم

مرگ در زندان آزاد کردند

(پیک هفته ۱۰۹) ۹ تیر  ۱۴۰۳ - ۲۹ ژوئن  ۲۰۲۴

 pyknet100@gmail.com


۶ - ۹ تیر

خبرهای
 سیاسی - اجتماعی


۶ - ۹ تیر

رویدادهای
منطقه و جهان


۶ - ۹ تیر

منتخب اخبار
هنری و فرهنگی


۶ - ۹ تیر

 منتخب اخبار
شهرستان ها


۶ - ۹ تیر

منتخب اخبار ورزشی


۶ - ۹ تیر

منتخب اخبار اقتصادی


رادیو پیک

۶ تیر ۱۴۰۳

 

عنوان اول پیک نت ۹ تیر

به استقبال آینده

پس ازانتخابات بایدرفت!

نتیجه انتخاباتی که روز گذشته (جمعه) انجام شد و از ساعت ۱۲ شب به بعد نتایج آن بتدریج اعلام خواهد شد، پدیده ای بود که پیرامون آن تفسیرهای مختلفی منتشر خواهد شد، بویژه که نکاتی ذره بینی در آن وجود داشت که خود باندازه یک قطب نما اهمیت داشت. تیزهوشی و موقعیت سنجی مردم نیز از جمله پدیده هائی است که باید پیرامون آن سخن گفت. هنوز معلوم نیست آرای کدامیک از نامزدهای حاضر در صحنه در راس آرای دیگر نامزدها قرار خواهد گرفت. ما از پذیرش و انعکاس نظر سنجی های بی وقفه ای که منتشر شد خود داری کردیم زیرا اغلب آنها آلوده به آرزوها و حدسیات بود.

انتخابات را می توان پایان یافته تلقی کرد و آنچه که از این پس باید درباره آن سخن گفت ترکیب دولت آینده و از آن مهم تر برنامه های اقتصادی و اجتماعی دولت است. این که چه کسانی در حکومتیان راضی و ناراضی رای دادند و یا ندادند و یا چه نهادهائی مستقیم و غیر مستقیم پشت کدامیک از نامزدها ایستادند و دهها رویداد دیگر که اعتبار خبری دارند اما اعتبار تحلیلی ندارند، همگی از شب گذشته تبدیل به خاطراتی در دفتر یادمانده ها شدند.

 در حقیقت انتخاباتی که انجام شد برای مدیریت داخلی کشور بود، چرا که مدیریت سیاست خارجی عمدتا در اختیار رهبر و بیت رهبری و اتاق فکری است که در آنجا مستقر است و مانورهای رئیس جمهور – هر کس که باشد- در این زمینه بسیار محدود خواهد بود. بموجب همین شناخت و آگاهی است که از مصاحبه دکتر پزشکیان با خبرگزاری اسپوتنیک فارسی نباید تعجب کرد. نه در باره مصاحبه بلکه درباره محتوای آن و صراحت نظر پزشکیان درباره سیاست خارجی دولت احتمالی او. سیاست راهبردی جمهوری اسلامی تغییر ناپذیر است مگر براثر رویدادهای غیر قابل پیش بینی. مذاکرات با امریکا نه غیر عادی است و نه ممنوع، بلکه باید چارچوب آن با توجه به سیاست راهبردی نگاه به شرق تنظیم شده باشد. سیاست های منطقه و عمدتا نظامی جمهوری اسلامی نیز نمی تواند و نباید تغییر کند زیرا در غیراینصورت قبول خودکشی ملی است. در ارتباط با مذاکرات اتمی و باصطلاح برجام نیز آنچه قطعی است که این مذاکرات ماهیتی بکلی متفاوت با برجامی خواهد داشت که با آن آشنا هستیم. آن دوران و آن قرار داد به تاریخ پیوسته و ایران امروز در موقعیت اتمی و نظامی  و منطقه ای دیگری است. مذاکرات اتمی نیز هیچ ایرادی ندارد اما چارچوب آن نیز باید براساس و منطبق با سیاست راهبردی نگاه به شرق باشد. ما نمیدانیم دیگر نامزدهای انتخاباتی در این زمینه ها چه نظری دارند، زیرا هیچکدام در مناظره های خود با صراحت پزشکیان در باره رابطه با چین و روسیه و سازمان های بریکس و شانگهای و اروآسیا سخن نگفتند. بر لغو تحریم  ها همگی تاکید کردند اما نگفتند که پیوند تحریم ها با فعالیت و نظامی و منطقه ای ایران را چگونه می خواهند حل کنند. ما تصور می کنیم در این مرحله از مذاکرات اتمی، مسئله اصلی قبول عضویت ایران در باشگاه اتمی جهانی است. همانگونه که برزیل و افریقای جنوبی هستند. این عضویت به معنای تولید سلاح اتمی نیست اما ایران باید تضمین های لازم را برای مصون ماندن از حمله اتمی – بویژه از جانب اسرائیل- را بگیرد. اینها چارچوب شناخته شده سیاست خارجی ایران در پیوند با سیاست راهبردی نگاه به شرق است. در همین چارچوب قراردادها و مناسبات اقتصادی نیز قرار دارد.

اشاره به انتخاب مدیر اجرائی برای داخل کشور کردیم. برنامه این مدیریت (رئیس جمهور) باید مبارزه با فساد، خاتمه بخشیدن به تقسیم جامعه به خودی و غیر خودی، بهره گیری از افراد متخصص در تمام زمینه ها، رفتن به سوی تولید داخلی و کنترل واردات و صادرات، مبارزه قاطع با رانت خواری، خاتمه بخشید به فشارهای اجتماعی – بویژه به زنان به بهانه حجاب- و سلسله مسائلی از این دست باشد. در اینصورت است که به امید مردمی که برای تحول و بیرون رفتن کشور از وضع کنونی پای صندوق های رای آمدند پاسخ مثبت داده می شود.  برای تحقق این اهداف، باید یک دولت وفاق ملی مرکب از چهره های توانا، پاکدست، قاطع و دارای سوابق اجرائی از میان همه طیف های سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب باشد. حتی از برخی نامزدهای شش گانه انتخابات ریاست جمهوری. در اینصورت از تنش و تقابل های جناحی برای پیشبرد برنامه های اقتصادی و اجتماعی داخلی می تواند جلوگیری کرد و یا حداقل آن را کنترل کرده و کاهش داد.

طبیعی است که پس از اعلام نتیجه نهائی انتخابات ما نظرات دقیق تر خود را پس از مشورت با شورای سردبیری و همکاران پیک نت بتدریج مطرح خواهیم کرد.

فیلم- حوزه میدان سعادت آباد تهران


چرا اسپوتنیک فارسی با پزشکیان مصاحبه کرد

بریکس، شانگهای و اورآسیا

سیاست خارجی پزشکیان است


غرب تهدید ارسال سلاح روسی را درک کرده

اعلام آمادگی پوتین

برای گفتگو با امریکا!


عنوان اول پیک نت ۴ تیر
دو نوع نگاه و تحلیل
درانتخاباتی که شاهدیم


سرمقاله راه توده ۹۳۱

ما و انتخابات ریاست جمهوری

تنش های جاری در ایران

اگر با انتخابات حل نشود

فاجعه در انتظار ایران است


راه توده ۹۳۱ منتشر شد!


راه توده - شماره ۹۳۱ (چهارشنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۳)- منتشر شد و مطالب آن علاوه بر سایت این نشریه، روی فیسبوک و کانال تلگرام راه توده نیز قرارگرفت.
گزارش ویژه این شماره بخش دوم زندگی سیاسی علی امینی نخست وزیر اصلاح طلب شاه است. سرمقاله راه توده این شماره اختصاص به بررسی سه گرایش سیاسی میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ دارد.
در همین شماره مطالب دیگری می خوانید با عناوین زیر:
از نمد انتخابات کلاه برای غربگرایان ساخته نخواهد شد، چرا باید از پزشکیان حمایت کرد، چه آینده ای در انتظار اصلاح طلبان است، کیف به ترور روی آورده، پس از غزه، نوبت حمله به لبنان رسیده؟، چپ متحد فرانسه به قدرت می رسد؟، هشتاد سالگی رهبر حزب کمونیست روسیه، فرانسه در آستانه یک رویداد تاریخی، نگرانی امریکا از اتحاد روسیه با ویتنام و کره شمالی، یک دیدار رفیقانه در سال ۱۳۵۹

تلگرام راه توده:
https://telegram.me/rahetudeh


رادیو پیک

۶ تیرماه به روز شد

رادیو پیک"، با هدف نگاهی متفاوت از دیگر رسانه های فارسی زبان داخل و خارج از کشور، نسبت به رویدادهای ایران و جهان راه اندازی شده است.

این رادیو هر چهارشنبه روی "یوتیوب" به روز می شود. برای حمایت از آن، اگر امکان آبونمان را دارید تاخیر نکنید و اگر چنین امکانی را ندارید، ابتدائی ترین و ساده ترین کمکی که می توانید بکنید لایک کردن آن در یوتیوب و عضویت در آن با انتخاب گزینه "Subscribe"است.

توصیه می کنیم، نه تنها خود شنونده پیگیر این رادیو باشید، بلکه آن را به اشتراک بگذارید و شنیدن آن را به دیگران نیز توصیه کنید. آرشیو رادیو پیک نیز، امکان دسترسی شما به برنامه های هفته های گذشته را میدهد. 

در برنامه این هفته چهارشنبه ۶ تیر مطالب زیر را همراه با عکسها و فیلم های مربوط به آنها می بینید و می شنوید:

- دو گونه تحلیل رویدادها

- چرا پزشکیان بله، و بقیه نه؟

- قصه‌ دنباله دارد "زندان" به قلم جلال آل احمد

- مردم می توانند برنده انتخابات شوند

- چند خبر کوتاه و تفسیر آنها

- مذاکره با امریکا از موضع قدرت

- ايستگاه آخر

-"آرتور میلر" در سال ۱۹۳۰

از فراز یک پل، آینده امریکا را دید

- انتخابات در دوران شاه

- شکل گیری "جبهه ضد ارتجاع" امروز یک ضرورت است

- سه شعر برای این هفته انتخاب کرده ایم که می شنوید:

- کنفرانس خبری پوتین  در سفر به کره شمالی و ویتنام

- از "تنبک" چه صداهائی می توان در آورد!


در جبهه ۵ نامزد ریاست جمهوری

به نفع هم کنار میروند

تا بعدا با هم دعوا کنند!



 جستجو در پیک نت

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com

 

 


آرشیو

در یوتیوب

-----------------

کدام مطلب پیک نت روزگذشته بیشترین

 خواننده را داشت؟

تفسیر سخنان رهبر جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که در پیک نت چهارشنبه منتشر شد، روی تلگرام این روزنت بالای 6 هزار و 300 خواننده داشت. روی صفحه فیسبوک پیک نت چهارشنبه بیشترین خواننده را سرمقاله راه توده داشت.

---------------

 فیسبوک پیک نت


---------------

تلگرام پیک نت